Scăpăm sau nu de Boc? Premierul şi-ar putea da demisia miercuri! Află cine îi va lua locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc ar putea demisiona la mijlocul săptămânii care urmează. Se pare că demisia sa a fost deja acceptată de şeful Guvernului încă de marţi.

Premierul Emil Boc şi-ar fi înaintat demisia, după întâlnirea tensionată de marţi cu parlamentarii PDL, conform unor surse din interiorul partidului, citate de Evenimentul Zilei.

Noul premier ar urma să fie un specialist în Economie, dar nu neapărat din zona BNR.

Această variantă se pare că este una convenabilă pentru cei din PDL şi asta pentru că, ultimele sondaje arată că, menţinerea lui Emil Boc sau numirea unui alt premier din cadrul partidului nu este în favoarea relansării partidului, după ce acesta a scăzut mult în ochii românilor.

O altă variantă ar fi aceea a unor miniştri tehnocraţi. De exemplu, la Ministerul Finanţelor ar putea reveni tot un specialist apolitic. 

Decizia finală de numire a premierului îi aparţine preşedintelui.

Chiar şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu este inclus pe lista favoriţilor, deşi el a refuzat propunerea de a fi premier în repetate rânduri.

Un alt favorit este directorul SRI George Maior (45 de ani), fost diplomat şi parlamentar. Acesta s-a implicat foarte activ în zona luptei anti-corupţie şi beneficiază de o imagine bună în plan extern, mai ales la Washington.

Omologul său de la SIE, Mihai Răzvan Ungureanu (44 de ani), este o altă variantă. Diplomat de carieră, ex-ministru de Externe, a semnat acordul cu SUA pentru baze militare americane în ţara noastră.

O altă soluţie ar putea fi Lucian Croitoru (54 de ani), doctor în Economie şi consilier al lui Isărescu. El a mai fost propus postului de prim-ministru şi în anii trecuţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite