Scântei între Boc şi Scripcaru în BPN al PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, s-au contrat ieri în şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL în privinţa numirilor din deconcentrate, unde edilul îşi vrea menţinuţi oamenii.

"De astăzi înainte să mă consideraţi simplu membru", i-ar fi spus vicepreşedintele PDL premierului, înainte de a se ridica şi a părăsi şedinţa conducerii partidului, potrivit unor surse participante.

Reacţia nervoasă a primarului din Braşov ar fi venit după ce Boc i-a explicat că trebuie să respecte decizia Justiţiei în cazul foştilor şefi de deconcentrate care au dat în judecată Guvernul pentru că au fost înlocuiţi abuziv din funcţie şi au câştigat.

Potrivit aceloraşi surse, Scripcaru i-ar fi cerut lui Boc să găsească o soluţie pentru ca democrat-liberalii să-şi păstreze funcţiile din teritoriu, iar premierul i-ar fi replicat că trebuie să respecte şi el legea şi să nu mai comenteze.

Scripcaru: "Sunt mulţumit de tot!"

Vicepreşedintele PDL, George Scripcaru, a negat însă schimbul acid de replici pe care l-a avut cu premierul, susţinând că el, de fapt, este "mulţumit de tot". "I-am povestit premierului despre problemele pe care le avem în judeţ în ceea ce priveşte restructurările, sunt şi nişte chestiuni legate de învăţământ, dar nu am nicio nemulţumire, dimpotrivă sunt mulţumit de tot", a povestit Scripcaru.

Boagiu şi Brânză, responsabili la relaţii internaţionale

În şedinţa de ieri, democrat-liberalii au decis constituirea a cinci grupuri de lucru, între care unul de comunicare, coodonat de Roberta Anastase, Sulfina Barbu şi Gheorghe Falcă, unul organizaţional, condus de Gheorghe Flutur şi Vasile Blaga, precum şi unul de resurse umane, ai cărui şefi sunt Theodor Stolojan şi Florin Popescu.

Grupul pentru relaţii internaţionale va fi condus de Anca Boagiu şi de William Brânză. Potrivit vicepreşedintelui Gheorghe Flutur, va fi înfiinţat şi un grup de monitorizare privind respectarea programului de guvernare.

Grupurile de lucru reprezintă soluţia la care au recurs democrat-liberalii, cărora preşedintele Traian Băsescu le ceruse la Snagov să identifice o garnitură nouă de lideri şi să înfiinţeze trei-patru funcţii de prim-vicepreşedinte.

"Înfiinţarea acelor posturi ridică o problemă de statut. Am mizat, în schimb, pe formarea unor grupuri de lucru, a căror compenenţă nu ne-a dat bătăi de cap. Dacă era vorba de funcţii, era altă discuţie, de responsabilităţi în plus nu sunt mulţi doritori", a comentat unul dintre liderii PDL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite