Scandalul stenogramelor PSD se mută la Mizil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL l-a trimis pe Mircea Staicu să se dueleze în alegeri cu Adrian Năstase. Despre Staicu, care lucrase la Guvern, s-a spus că ar fi divulgat, în 2004, stenogramele PSD. Mircea Staicu a fost subordonat al lui Adrian Năstase, dar spune că nu are nicio legătură cu scandalul stenogramelor.

 Staicu neagă că el ar fi autorul scurgerilor de informaţii din 2004, precum şi faptul că în campanie ar vrea să se răfuiască cu fostul prim-ministru PSD. El a lucrat în DAIS, departament de analiză instituţională în guvernul Năstase. Şefa sa directă a fost Dorina Mihăilescu.

Mircea Staicu spune astăzi că, pe vremea când lucra în Guvern, nu a avut nicio controversă deschisă cu Năstase şi nu are ce să-i reproşeze. “Sunt deschis unei confruntări. Nu am o problemă să mă întâlnesc cu dumnealui şi sunt pentru un dialog pe idei”, spune Staicu.

El povesteşte care a fost relaţia sa cu Năstase.  „Când era prim-ministru, era şeful întregii administraţii. Directorul departamentului era Dorina Mihăilescu, dar vrând, nevrând ne întâlneam. Nu am avut niciodată o problemă. Nu am ce să îi reproşez şi nu am avut niciodată un reproş din partea lui”, îşi aminteşte Mircea Staicu.

“De ce Mizil şi nu Cornu?”

Pe durata campaniei electorale, Staicu ar dori să afle de ce fostul premier PSD a ales Mizilul şi nu Cornu, unde are o casă.
“Singurul reproş pe care îl am este o întrebare. De ce a venit în acel colegiu? E OK acolo pentru dumnealui, la Babana, Sălciile, Ciorani?”, spune Staicu.

Mircea Staicu crede că deoarece îl cunoaşte pe fostul premier, îi poate răspunde atacurilor şi are şanse să câştige colegiul, odată ce Adrian Năstase a pierdut confruntarea uninominală la Preşedinţie, în 2004. În orice caz, Staicu vede de bun augur orice confruntare politică pentru colegiul 8 Mizil.

Colegiul, compus din oraşul Mizil şi 17 comune, este o zonă săracă. Mizilul, unde au fost închise filatura de bumbac şi fabrica de armament, este afectat de şomaj, iar comunele sunt dintre cele mai înapoiate, unele fiind lipsite de alimentare cu apă.

Staicu susţine că o dezbatere politică ar putea aduce în atenţia publică problemele reale ale celor 65.000 de votanţi din colegiu şi şanse de rezolvare. El s-a înscris recent în PDL Prahova pentru a putea candida în alegeri. ;

Istoria afacerii „Mihai Eminescu“

Scandalul stenogramelor PSD a izbucnit la sfârşitul anului 2004, chiar înainte de alegeri. Liderii PSD au negat de la bun început autenticitatea documentelor. Stenogramele „dezvăluiau“ maşinaţiunile pregătite de PSD împotriva lui Traian Băsescu şi ai adversarilor politici. Sursa care le-a pus pe internet s-a semnat „Mihai Eminescu“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite