Scandalul care este în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul candidaturii lui Marian Vanghelie pentru postul de primar general al Capitalei a fost făcut de Mircea Geoană, în timp ce restul conducerii PSD a aflat ştirea de la tv Variantă

Anunţul candidaturii lui Marian Vanghelie pentru postul de primar general al Capitalei a fost făcut de Mircea Geoană, în timp ce restul conducerii PSD a aflat ştirea de la tv

Variantă "combativă cu şanse de succes", Marian Vanghelie este arma pe care social-democraţii o aruncă în lupta pentru primăria generală a Capitalei. Anunţul, făcut de însuşi preşedintele PSD, Mircea Geoană, a făcut ceva valuri în partid. Opozanţii primarului sectorului 5 îşi ascut săbiile pentru şedinţa de Birou Permanent Naţional de luni, când se anunţă lupte pe faţă între taberele pro şi contra lui Marian Vanghelie.

Argumentul pe care îl aduc cei care contestă nominalizarea lui Vanghelie este slaba poziţionare a acestuia în sondajele de opinie. Rezultatele cercetărilor sociologice sunt şi motivul pentru care o bună parte din pesedişti au fost surprinşi de nominalizarea lui Vanghelie. Surse din PSD au declarat că din sondajele interne reieşea că Marian Vanghelie era mai prost situat decât Sorin Oprescu sau Victor Ponta nu doar în preferinţele pentru primăria generală, ci şi pentru primăria sectorului 5.

Variantă combativă, cu şanse de succes

"Cred că putem spune că, în acest moment, propunerea noastră pentru candidatul la funcţia de primar al Capitalei este Marian Vanghelie. Este o variantă combativă şi cu şanse de succes", a declarat şeful pesediştilor, Mircea Geoană.

Însă Vanghelie mai are de trecut un hop: Biroul Permanent Naţional. Luni, se anunţă o şedinţă încinsă la pesedişti. Victor Ponta a declarat: "E o forţare. Tot ce s-a spus acolo, că există acordul conducerii centrale, nu e adevărat".

O părere mult mai nuanţată o are preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. El a declarat pentru "Adevărul" că "este dreptul statutar al organizaţiei de Bucureşti să numească pe cine doreşte". "Biroul Permanent Naţional o să ia notă. Este vorba despre democraţie internă de partid. Dacă este un candidat mai reuşit sau mai puţin reuşit, e o altă treabă", a afirmat Iliescu. El nu a dorit să comenteze dacă Sorin Oprescu ar fi fost o opţiune mai potrivită pentru social-democraţi.

Mitrea îl avertizează pe Oprescu

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat că, în situaţia în care Sorin Oprescu va candida la Primăria Capitalei ca independent, probabil va trebui să plece din PSD. El a adăugat că nu vede cum un membru al unui partid poate candida ca independent.

Nici întâlnirea de ieri nu a fost lipsită de momente tensionate. Potrivit unor surse participante la discuţii, la începutul şedinţelor, participanţii au fost nervoşi, urmând ca la final să se calmeze. Motivul? Numulţumirea că "unii îşi bagă coada în organizaţia de Bucureşti".

Referirile au fost făcute la Sorin Oprescu şi la Ion Iliescu, au mai precizat sursele menţionate. Oprescu a declarat, citat de Mediafax, că nu a discutat vreodată cu Geoană despre o posibilă candidatură ca independent la Primăria Capitalei.

Vanghelie "La masa Adevărului": Candidez doar dacă am şanse să câştig!

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei încă de la 11 ianuarie. Vanghelie a spus, în cadrul unui interviu "La masa Adevărului", că îşi doreşte cel mai mult să-i ia locul lui Adriean Videanu.

Adevărul: Mai candidaţi o dată la Primăria Capitalei?

Marian Vanghelie: Este posibil. Nu ascund că mi-aş dori să conduc Capitala în forţă. Nu pot însă să fac asta fără o susţinere totală şi din partea colegilor din partid. Vreau să verific asta şi prin anumite sondaje. Nu vreau să fiu doar candidat. Mă duc doar dacă am şanse să mă bat şi să câştig. Nu mă ascund, sunt interesat să conduc Capitala şi să demonstrez că pot să fac ceea ce n-au putut face aceşti incapabili. Pe bune!

- Ce vă doriţi în 2008?

- Primăria Capitalei şi cele şase sectoare. Cel mai mult!

- Care e primul lucru pe care îl veţi face dacă veţi ajunge primar general?

- Dacă am să devin primar general, prima decizie pe care o voi lua va fi aceea de a-i anula lui Traian Băsescu repartiţia de casă pe care şi-a dat-o în mod ilegal. Nu-i dădea voie legea să-i delege viceprimarului atribuţia de repartiţii de case. Voi anula, cred, şi contractele cu Dalli, cu Apa Nova şi cu REBU. (George Rădulescu)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite