Scandal la Senat: Puterea şi opoziţia nu se înţeleg la repartizarea funcţiilor în BP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile pentru atribuirea funcţiilor în Biroul Permanent al Senatului au fost întrerupte, luni, din cauză că puterea şi opoziţia nu se înţeleg în privinţa repartizării acestor posturi.

UPDATE 17.50 Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programată pentru luni, a fost amânată din cauza eşecului în negocierile dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent.

"Pentru moment nu s-a ajuns la niciun rezultat cu negocierile. Majoritatea încearcă să impună, cum o ştim, o politică de forţă, trecând peste toate prevederile regulamentare care au fost de 22 de ani încoace", a spus liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Rădulescu a precizat că, în prezent, în Biroul permanent ar trebui să fie un raport de 8 la 5 pentru putere. "Nu vor atât, vor 9 la 4 şi vor să aibă preşedintele şi patru vicepreşedinţi ai Senatului, din patru posibili", a subliniat Cristian Rădulescu.

"Vom vedea dacă se va reveni la sentimente de normalitate, cum le se va forţa în continuare această notă", a a dăugat senatorul.

Întrebat ce funcţii revendică PDL în Biroul Permanent, Rădulescu a răspus că democrat-liberalii, revendică respectarea prevederilor regulamentare, care spun că totul se calculează în funcţie de algoritmul parlamentar, de ponderea pe care fiecare grup o are în ansamblul Senatului.

"Nouă ne-ar reveni, dacă considerăm şi cifrele - matematica e matematică, fără interpretare politică - două funcţii de vicepreşedinte, una de secretar şi una de chestor, iar ei văd posibil pentru noi, prin interpretarea proprie a Regulamentului, doar trei funcţii, şi de grad mai scăzut", a completat parlamentrul.

"Dacă nu mai vrem să respectăm nici Constituţia nici Regulamentul şi peste tot impunem forţa unde o să ajungem în perioada următoare?", a întrebat, retoric, Cristian Rădulescu.

El a mai spus că pretenţia puterii de a avea un preşedinte şi patru vicepreşedinţi "depăşeşte orice închipuire".

Liderii grupurilor parlamentare din Senat s-au întrunit, luni, pentru a negocia, în baza algorimului, noua componenţă a Biroului Permanent al Senatului, dar şi în celelelalte funcţii în structurile acestei Camere.

Potrivit procedurilor parlamentare, sesiunea va începe cu alegerea noilor structuri de conducere în grupurile parlamentare, în comisiile permanente, urmând să fie stabilită, prin votul plenului, şi componenţa Biroului Permanent al Senatului, în urma negocierilor purtate, în baza algoritmului parlamentar între liderii de grup.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite