Scandal în Parlament pe împărţirea funcţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Puiu Haşotti, ministrul Culturii
Puiu Haşotti, ministrul Culturii

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a anunțat miercuri că Puterea a obținut în urma unei "împărţiri pe propriul plac" funcțiile de conducere pentru șapte instituții, încălcând algoritmul parlamentar.

Instituțiile cu viitori președinți PDL sunt Autoritatea Electorală Permanentă, CNSAS, CNCD, Avocatul Poporului, CNVM, CNA și Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

"Nu se respectă algoritmul politic. Puterea refuză să ia act că are doar 52% și Opoziția 48% și liderii Coaliției majoritare au găsit de cuviință să împartă după propriul bun plac funcțiile. Nu este o premieră, vom discuta în USL ce atitudine politică vom avea. Toate funcțiile de conducere din şapte instituții le-a luat PDL, inclusiv la Avocatul Poporului, care funcție a fost luată fraudulos, nu prin negociere. Opoziția nici măcar nu a apucat să solicite vreun post de conducere. Noi credem că ele trebuiau discutate la pachet, nu separat", a declarat Hașotti.

"La CNSAS, Opoziția are patru funcții, Puterea are șapte. Vi se pare corect?", a adăugat el, care a promis "surprize" pentru PDL. "Vom discuta în cadrul USL cu privire la ce vom face, dacă vom participa la plen sau nu, în orice caz, PDL să se aștepte la surprize și mai mari începând cu luna decembrie", a precizat liderul senatorilor PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite