Scandal între taberele Boc-Blaga pe titlurile moţiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele celor doi candidaţi la şefia PDL, Emil Boc şi Vasile Blaga, s-au încăierat ieri, acuzându-se de plagiat în cazul titlurilor care, oricum, seamănă izbitor.

Dacă “România dreaptă, România puternică” este titlul moţiunii premierului, Blaga a ales formula “România dreaptă, România europeană”, cu subtitlul “Cetăţeanul, beneficiarul dezvoltării naţionale şi al integrării europene”. După anunţul de ieri al viceprepreşedintelui PDL Valeriu Stoica, ce a făcut publică varianta aleasă de echipa premierului, astăzi a ieşit la atac vicepreşedintele Cristian Boureanu, susţinătorul lui Blaga. “Titlul anunţat de Valeriu Stoica a fost una dintre variantele de lucru pentru titlul moţiunii lui Blaga în focus-grupurile pe care le-am comandat acum două săptămâni”, a acuzat Boureanu, susţinând, diplomat, că de fapt este vorba de un “împrumut”.

Anastase: “Răutăţi şi nimic mai mult!”

Ca arşi au sărit însă susţinătorii premierului, care au explicat că la titlu şi program se lucrează de mai bine de o lună. “Nici nu ne-am gândit, nu ne-am pus problema ce are în plan o echipă sau alta. Nu ne-am făcut calculele în funcţie de echipa contracandidatului, ci am ales ce am crezut că este mai potrivit pentru programul la care lucrăm de o lună şi în care se vor regăsi toţi membrii PDL şi segmentul de nehotărâţi din această ţară”, a arătat preşedintele PDL Diaspora, William Brânză.

Sunt răutăţi şi nimic mai mult! Este surprinzător însă, în condiţiile în care, iniţial, echipa lui Blaga vorbea despre alt titlu, iar după anunţul nostru, a venit cu altă variantă”, a fost şi concluzia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. “Eu am fost printre cei zece oameni din echipa premierului care au decis varianta finală, nu am copiat nimic. Am avut iniţial »România dreaptă» ca titlu, apoi am ataşat şi »România puternică», atâta tot!”, a mai explicat Anastase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite