Scandal la PDL: Monica Macovei s-a răfuit cu Ioan Oltean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei s-a răstit ieri în ședința Biroului Permanent Național la secretarul general Ioan Oltean din cauza numirilor la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CAS), au declarat pentru "Adevărul" surse de la vârful partidului. Ea a acuzat faptul că anumiţi lideri îşi pun oamenii în diverse funcţii fără a ţine cont de discuţiile din conducerea partidului.

"De ce mai discutăm și stabilim ceva în BPN, dacă apoi ne schimbăm și punem pe cine convine unora dintre noi?! Importante sunt jocurile de culise sau hotărârile luate?!", a intervenit Macovei în şedinţa BPN, potrivit surselor citate.

Macovei i-a reproșat lui Oltean că ar fi fost în spatele numirii lui Constantin Buzoianu la șefia CSA, deși, inițial, democrat-liberalii discutaseră în conducere să îl sprijine pe Cristian Constantinescu pentru această funcție.

Fostul ministru al Justiției s-a adresat secretarului general al partidului care ar fi responsabil cu urmărirea traseului procedural, prin care propunerile ar fi ajuns la votul plenului reunit al Parlamentului. Oltean a preferat să o încurce pe Macovei cu explicații tehnice.

Intervenția europarlamentarului PDL a venit după scandalul din Parlament care a însoțit alegerea funcţiei de preşedinte al CSA, la sfârșitul lunii septembrie. Iniţial, un profesionist al pieţei asigurărilor, Cristian Constantinescu, fost director la Allianz Ţiriac timp de 16 ani, fusese anunţat că este sprijinit de PDL, dar a fost respins, pentru ca apoi să fie propus un director de sucursală de la Braşov al companiei de asigurări Astra, Romeo Ionuţ Comăniciu, votat rapid, dar a cărui candidatură a fost schimbată după câteva zile.

Macovei nu s-a arătat însă deranjată, potrivit acelorași surse, de celelalte două numiri controversate, bătute în cuie la sfârșitul săptămânii trecute: senatorul Mircea Andrei, președintele PDL Argeș, ales sâmbătă la șefia Comisiei pentru Justiție și Afaceri Externe a partidului și secretarul de stat la Ministerul Mediului, Marin Anton, devenit vineri președintele Comisiei de Infrastructură.

De altfel, de numirea lui Constantin Buzoianu la șefia CSA și a lui Gheorghe Iancu în funcția de Avocat al Poporului, vicepreședintele PDL a legat limita de timp pe care a anunțat că și-a impus-o pentru a decide dacă mai rămâne alături de democrat-liberali.

"Eu, personal, îmi propun o limită de timp, orice obiectiv are o limită de timp", a declarat recent la B1TV fostul ministru al Justiției, în legătură cu o eventuală plecare din partid.

Întrebată ce ar determina-o să părăsească PDL, Monica Macovei a precizat că "politica de promovare a unor oameni care nu sunt competenți și au probleme de integritate", ca exemplu dându-i pe Constantin Buzoianu și pe Gheorghe Iancu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite