Scandal în PD-L: Cezar Preda demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitaţia electorală i-a cuprins şi pe democrat-liberali. Radu Berceanu s-a lansat în campanie, la Dolj, atacându-i pe Geoană şi Tăriceanu, iar Cezar Preda a renunţat să candideze la

Agitaţia electorală i-a cuprins şi pe democrat-liberali. Radu Berceanu s-a lansat în campanie, la Dolj, atacându-i pe Geoană şi Tăriceanu, iar Cezar Preda a renunţat să candideze la Buzău. Vasile Blaga a anunţat că partidul îşi va anunţa candidatul la Primăria Capitalei săptămâna viitoare.

Deputatul Cezar Preda, vicepreşedinte PD-L, şi-a anunţat ieri demisia din fruntea organizaţiei PD-L Buzău şi a declarat că nu va mai candida pentru primăria municipiului. Ieri a avut loc o şedinţă a organizaţiei judeţene Buzău pentru alegerea candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean.

La diferenţă de două voturi a câştigat învestitura Victor Mocanu, viceprimarul oraşului, în faţa candidatului susţinut de Cezar Preda, Paul Beganu, şeful Direcţiei Silvice. "Nu cred în acest om. Nu candidez să îl susţin de braţ", a declarat Preda, dezamăgit că Beganu, un om din altă generaţie, a pierdut.

"Prefer să nu particip în lupta electorală alături de cineva pe care nu l-am susţinut pentru încă patru ani şi am decis să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PD-L Buzău. Din acelaşi motiv am decis să mă retrag şi din cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Buzău şi acum nici nu mă interesează pe cine vor alege. Le urez succes celor care vor candida la alegerile locale", a mai spus Preda.

Berceanu îl atacă pe Geoană

Senatorul PD-L Radu Berceanu şi-a anunţat ieri oficial candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj. El şi-a amintit că, atunci când era ministru al industriilor, Mircea Geoană, pe atunci am basador la Washington, îl suna şi îl ruga să intervină pe lângă Adrian Severin pentru a nu fi schimbat din funcţie.

Berceanu a spus că Geoană are o casă pe care nu şi-a trecut-o în declaraţia de avere, ştie asta deoarece a fost la "un chef" acolo şi în plus locuieşte astăzi într-o casă de protocol, în Pangratti 52, cu pază. Senatorul PD-L i-a replicat şi primului-ministru, care spunea că şeful statului îi tratează pe oameni ca pe lachei. Unul dintre lacheii preşedintelui este chiar primul-ministru, a spus Berceanu.

"Minciunile şi noroiul nu fac parte din metodele mele politice", a răspuns Geoană. Liderul PSD a spus că senatorul PD-L a vânat toată viaţa doar funcţii unde se gestionau sume mari de bani şi că acum l-a apucat dragostea de Doljul natal doar pentru că judeţul are un buget local crescut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite