Satârul de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar trei săptămâni înaintea alegerilor europene, liderii PSD nu dau niciun semn că pot gestiona vechile rivalităţi din interiorul partidului. Chiar dacă nu o recunosc public,

Cu doar trei săptămâni înaintea alegerilor europene, liderii PSD nu dau niciun semn că pot gestiona vechile rivalităţi din interiorul partidului. Chiar dacă nu o recunosc public, social-democraţii sunt conştienţi că se apropie de un dezastru electoral.

Singura problemă care şi-o pun taberele adverse este aceea a împărţirii vinovăţiei.S-a speculat mult asupra faptului că actualul preşedinte al PSD îi datorează funcţia, primită în aprilie 2005, aşa-zisului "grup de la Cluj".

Liderul neoficial al acestuia este Ioan Rus, fost ministru de interne în Cabinetul Năstase. S-a vehiculat şi faptul că prietenia dintre domnii Rus, Blaga şi Boc excede politica.

Membru de seamă al "ardelenilor" din PSD este şi Vasile Dâncu, cel care n-a ezitat să îl facă "albie de porci" pe Ion Iliescu, într-un interviu acordat unei publicaţii locale.

Domnul Dâncu, alături de câţiva colegi, a fost nominalizat de către Traian Băsescu, relativ recent, printre potenţialii săi parteneri de dialog. Fostul preşedinte Iliescu nu este în cele mai bune relaţii cu actualul preşedinte Băsescu.

În politică nimic nu-i întâmplător. Dacă Mircea Geoană nu este în stare să-l dea afară pe Ion Iliescu şi pe susţinătorii lui - cărora li s-a alăturat şi Marian Vanghelie - această misiune a fost asumată de către "grupul de la Cluj".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite