Sârbu: Nu cred că Băsescu va refuza să-l desemneze pe Ponta premier. O nouă suspendare i-ar fi fatală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu este sceptic în privinţa coabitării dintre Guvern şi Preşedinţie, însă spune că Traian Băsescu nu va refuza să-l desemnze din nou premier pe Victor Ponta, fiindcă o nouă suspendare "i-ar fi fatală".

Întrebat ce se va întâmpla dacă, deși USL va deține majoritatea parlamentară după 9 decembrie, Băsescu va refuza să-l desemneze premier pe Victor Ponta, Sârbu a răspuns: "Aşa cum s-a întâmplat şi data trecută, nu cred că va refuza, pentru că nu are nici un motiv. Dacă fiecare respectă cu stricteţe atribuţiile pe care le are, nu ajungem la conflict".

"Nu cred eu că domnul Băsescu va căuta cu lumânarea o nouă suspendare. De data asta, cred că i-ar fi fatală!", a continuat social-democratul.

Ilie Sârbu se arată destul de sceptic în ceea ce privește coabitarea dintre guvernul USL și Traian Băsescu, dând șanse mici acesteia, însă sperând ca "măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, Dumnezeu le dă mintea sănătoasă celor care sunt puşi să conducă treburile ţării şi să ajungem la n-aş spune un compromis politic, deşi în politică, ştiţi şi dvs., compromisul joacă un rol foarte important, dar eu cred că, dacă vom pune în prim plan interesul naţional, acum vorbesc şi eu de interesul naţional, lucrurile se vor desfăşura în mod firesc, în mod normal, în mod profitabil pentru România".

Liderul senatorilor social-democrați consideră că Traian Băsescu își poate încheia mandatul doar dacă va respecta "cu stricteţe atribuţiile pe care le are" și se va raporta la Constituție.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite