Şapte pe un loc în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cele 40 de mandate de parlamentar, partidele şi alianţele politice au înscris în cursă 282 de candidaţi, la care se adaugă patru independenţi. În total, 286 de candidaţi pentru 40 de

Pentru cele 40 de mandate de parlamentar, partidele şi alianţele politice au înscris în cursă 282 de candidaţi, la care se adaugă patru independenţi. În total, 286 de candidaţi pentru 40 de posturi - 28 de deputat şi 12 de senator, înseamnă o concurenţă de şapte pe un loc.

Colegiile din Bucureşti au fost distribuite pe baza delimitărilor cartierelor şi pe baza arterelor principale de circulaţie.  Pe raza fiecărui sector, s-au delimitat câte două colegii uninominale pentru alegerea senatorilor.

Peste o mie de secţii de votare

În ceea ce priveşte împărţirea pentru deputaţi, în sectorul 1 vor exista patru colegii uninominale, în sectorul 2 - cinci, în sectorul 3 - şase, în sectorul 4 - patru, în timp ce în sectoarele 5 şi 6 sunt decupate patru, respectiv cinci astfel de colegii.

Pentru alegerile de la 30 noiembrie, pe teritoriul Bucureştiului vor fi înfiinţate 1.181 de secţii de votare. Primăria Sectorului 1 va amenaja 131 de secţii de votare în şcoli şi licee, Primăria sectorului 2 va înfiinţa 193 de secţii de votare, Primăria Sectorului 3 - 258 de secţii de votare, Primăria Sectorului 4 va pune la dispoziţia alegătorilor 175 de secţii de votare, iar Primăria Sectorului 5 va înfiinţa 196 de secţii de votare. În Sectorul 6 vor fi amenajate 228 de secţii de votare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite