Salarii negociate la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a aflat părerea premierului despre reducerea salariilor
Traian Băsescu a aflat părerea premierului despre reducerea salariilor

Preşedintele şi premierul au discutat despre creşterea lefurilor bugetarilor.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, la Palatul Cotroceni cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre subiectele de discuţie fiind preconizata recuperare a salariilor pentru sectorul bugetar, dar şi posibilitatea de reducere a CAS, au declarat surse guvernamentale.

„Preşedintele şi premierul s-au întâlnit, miercuri, la Controceni, iar unul dintre subiectele de discuţie a vizat recuperarea salariilor pentru bugetari. Cei doi au analizat însă şi dacă este posibilă o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, împreună cu această recuperare salarială", au arătat sursele citate. Întâlnirea nu a fost confirmată, oficial, nici de Palatul Cotroceni, nici de Palatul Victoria.

Declaraţii contradictorii

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în Parlament, că Puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie „reîntregite" salariile bugetarilor.  Cu două zile înainte, premierul Ungureanu afirmase că Guvernul analizează o posibilă reducere a contribuţiilor de asigurări sociale într-o marjă cuprinsă între 3 şi 5%, „sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori", dacă situaţia economică internă şi externă va favoriza aplicarea unei astfel de măsuri.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a explicat, la TVR, că nu l-a consultat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu înainte de mesajul pe care l-a prezentat în Parlament. Şeful statului a explicat că discutase problema majorării salariilor cu fostul premier Emil Boc.

Băsescu a adăugat că mesajul său din Parlament nu se referea la o decizie, ci era o opinie a preşedintelui.După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite