Săftoiu: Proiectul Roşia Montană trebuie supus unui referendum local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul aurifer de la Roşia Montană ar trebui supus cel puţin unui referendum local, potrivit deputatului PNL, Adriana Săftoiu, care a militat, într-o emisiune la RFI, şi pentru o dezbatere publică, organizată în spaţiul societăţii civile.

"Cred că fac parte din categoria celor care încă nu au o opinie ferm conturată. O dezbatere nu strică absolut deloc. E un proiect de mult prea mult timp în discuţia publică", a declarat deputatul PNL. În opinia Adrianei Săftoiu, "şi Opoziţia şi Puterea trebuie să renunţe la orice tip de orgolii şi trebuie discutat cu argumente foarte serioase, altfel decât cu pasiune şi cu patimă". "Trebuie ţinut cont foarte mult şi de punctul de vedere al locuitorilor de acolo. Nu poţi să iei decizii cu forţa, trebuie ajuns la un punct de vedere comun", a mai spus deputatul liberal.


"Dezbaterea în Parlament, ca idee, este salutară şi foarte-foarte bună. În Parlament însă, toate dezbaterile devin aproape inutile. E dialogul surzilor acolo! De fapt, nu se ascultă argumente, fiecare vine cu speech-ul făcut de consilier, se duce la microfon, îşi citeşte speechul şi pleacă acasă. Dezbaterea ar însemna să vii acolo şi fiecare să-şi expună punctul de vedere, după care să continuăm să discutăm punctele de vedere, să vedem ce e de făcut. Cred că o dezbatere reală în democraţia asta a noastră şi prea tânără şi prea imatură ar trebui să vină tot din partea societăţii civile", a arătat Săftoiu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite