SURSE: Liderii PSD discută sancţionarea lui Geoană într-un motel de lângă Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Mai-marii partidului, reuniţi într-o şedinţă informală, la un motel de lângă Ploieşti, ar urma să decidă dacă îl suspendă pe Geoană din partid. Acesta a fost la un pas de suspendare şi în primăvară, când liderii social-democraţi au fost iritaţi de declaraţiile sale “contrare liniei partidului”.

Iniţial, întâlnirea conducerii social-democraţilor trebuia să se desfăşoare la Sinaia, dar locaţia a fost apoi schimbată, fiind ales Motelul Româneşti din apropierea Ploieştiului. Surse din partid au declarat pentru “Adevărul” că subiectul principal va fi cel legat de sancţionarea lui Mircea Geoană, după ce acesta a povestit pe blogul personal despre culisele campaniei sale prezidenţiale şi despre vizita acasă la Sorin Ovidiu Vântu. La reuniunea informală sunt aşteptaţi doar o parte dintre membrii Biroului Permanent, printre care, potrivit surselor citate, nu se regăsesc apropiaţi de-ai lui Geoană. 

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru “Adevărul” că a fost invitat la şedinţă, dar că este posibil să nu participe deoarece are “altceva în program”. În cele din urmă însă, Iliescu a decis să ia parte la discuţiile de la Ploieşti. El a evitat să se pronunţe în legătură cu sancţionarea lui Geoană, spunând că forul de conducere al partidului trebuie să ia o astfel de decizie. “Ieşirea lui Geoană mi se pare total nepotrivită, ca după un an să-şi reamintească tot ce a fost atunci (n.r. în campanie pentru Cotroceni) şi să dea vina pe Ponta. Este total neserios, iar o astfel de abordare creează o tensiune artificială în partid”, a afirmat însă Iliescu. În postarea de pe blogul său, Geoană a afirmat că, înainte de confruntarea electorală televizată cu Traian Băsescu, purtătorul său de cuvânt de la acel moment, Victor Ponta, l-a învăţat să mintă în legătură cu vizita pe care a făcut-o acasă la Sorin Ovidiu Vântu în noaptea dinaintea confruntării.

Geoană nu a întârziat să reacţioneze faţă de şedinţa în care s-ar pregăti trecerea sa pe linie moartă. “Întâlnirea de la Sinaia este o întâlnire informală, care nu are valoare de şedinţă statutară de Birou Permanent şi este în afara Statutului şi în afara cadrului acestei întâlniri să se discute orice altceva decât subiectul pentru care a fost convocată. Înţeleg că este vorba de strategia partidului pentru perioada următoare", a declarat Geoană, care nu a fost invitat la reuniune.

Geoană a vorbit şi despre scrisoarea deschisă pe care i-au adresat-o 26 de social-democraţi, care l-au acuzat de minciună şi de înţelegeri secrete cu Dan Voiculescu şi cu Crin Antonescu şi l-au somat să înceteze cu atacurile împotriva PSD. “Mi se pare necolegial şi nedemocratic invitarea ca semnatari ai scrisorii de ieri a unor colegi care nici măcar nu au fost informaţi şi nu au ştiu de existenţa scrisorii. Nu se face aşa ceva, nu poţi să te joci cu numele unor oameni iar aceştia să fie puşi în situaţia de a semna ceva pe care nu-l cunosc sau de care nu au cunoştinţă", a susţinut Geoană.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite