SRI păstrează 200.000 de dosare ale Securităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SRI a comunicat că deţine peste 200.000 de dosare clasificate ca fiind de siguranţă naţională, a afirmat, ieri, Claudiu Secaşiu, preşedintele CNSAS. În Arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni

SRI a comunicat că deţine peste 200.000 de dosare clasificate ca fiind de siguranţă naţională, a afirmat, ieri, Claudiu Secaşiu, preşedintele CNSAS. În Arhivele CNSAS de la Popeşti-Leordeni au intrat primele dosare dintr-un lot de 700 de metri liniari, declasificat de către SRI din proprie iniţiativă.
A început predarea cartotecii documentare generale a fostei Securităţi. CNSAS a intrat în posesia bazei de date create de SRI, mult mai completă decât varianta primă predată la sfârşitul anului trecut, a mai spus Secaşiu. Urmează ca şi microfilmele deţinute de SRI să intre în arhiva CNSAS, fiind vorba de peliculele originale, şi nu de copii, aşa cum se stabilise într-o înţelegere încheiată de vechea conducere a CNSAS. Potrivit noilor reglementări, CNSAS are de făcut nu mai puţin de 60.000 de verificări din oficiu, însă nu există resurse suficiente pentru o asemenea operaţiune. "Instituţia e depăşită cu totul în privinţa spaţiului, personalului şi bugetului", a spus purtătorul de cuvânt al CNSAS, Cazimir Ionescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite