SRI, îngrijorat de scurgerile de informaţii către PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul SRI, George Maior, a susţinut, într-o apariţie televizată, că serviciul secret pe care-l conduce nu a făcut poliţie politică atunci când directorul adjunct Florian Coldea s-a

Directorul SRI, George Maior, a susţinut, într-o apariţie televizată, că serviciul secret pe care-l conduce nu a făcut poliţie politică atunci când directorul adjunct Florian Coldea s-a interesat de dosarele de securitate ale judecătorilor de la Curtea Constituţională. Directorul SRI a spus că Florian Coldea nu a făcut altceva decât să "scrie de rutină" o verificare sumară a ceea ce s-a stabilit în interiorul SRI. "În fiecare dimineaţă se face o evaluare asupra riscului la care este supus serviciul. Există riscuri din moment ce în presă se vorbeşte de posibilitatea şantajării unor judecători. Dacă nu s-ar fi făcut această verificare, ar fi fost un lucru foarte dur", a explicat Maior motivaţia de la care a pornit întocmirea "bileţelului Coldea". Directorul SRI a spus că aspectul care "este cel mai important" şi care "poate afecta credibilitatea serviciului", întrucât indică o scurgere de informaţii, este modul în care bileţelul lui Coldea a ajuns la Geoană. "Dacă a fost dat de cineva intenţionat, conţine un element politic şi atunci vom avea măsuri foarte grave", a spus directorul Maior. Directorul SRI, George Maior, a mai spus că va anunţa miercuri concluziile anchetei interne.

Olteanu: Maior să se abţină de la declaraţii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, i-a cerut, ieri, directorului SRI, George Maior, să nu mai facă declaraţii publice până la finalizarea anchetei interne privind biletul semnat de adjunctul Florin Coldea. "Nu este treaba domnului George Maior să verifice dacă Traian Băsescu este sau nu vinovat în acest caz pentru că, sper cel puţin, nu SRI îl controlează pe preşedintele României", a precizat Olteanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite