SRI cere mai mulţi bani de la bugetul pe 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul SRI, George Maior, a cerut, ieri, Comisiei parlamentare care controlează acest serviciu secret, o majorare cu 15% a bugetului pe 2007. El a estimat la circa 300 milioane de euro bugetul

Directorul SRI, George Maior, a cerut, ieri, Comisiei parlamentare care controlează acest serviciu secret, o majorare cu 15% a bugetului pe 2007.
El a estimat la circa 300 milioane de euro bugetul propus, acum, de guvern, pentru SRI. "Am făcut o prezentare a propunerilor noastre şi, cel puţin în raport cu propunerea guvernului, am considerat că acest buget nu satisface exigenţele pe care Serviciul le va avea", a declarat Maior, după întâlnirea cu membrii Comisiei SRI. El nu a vrut însă să precizeze care va fi exact destinaţia sumelor suplimentare pe care le-a solicitat. După discuţia cu Maior, vicepreşedintele Comisiei SRI, senatorul UDMR Atilla Verestoy, a arătat că trebuie discutat cu parlamentarii din Comisia de buget-finanţe cum ar putea fi suplimentat bugetul SRI. "Nu cred că avem posibilitatea unei măriri a deficitului bugetar", a arătat Verestoy. Bugetul SRI a fost majorat, constant, în fiecare an, începând cu 2005, cu mult peste rata inflaţiei.
În 2005, SRI a beneficiat de 835 milioane de lei, în 2006 are programate cheltuieli de 929 milioane de lei, iar pentru 2007, guvernul i-a oferit 1,1 miliarde de lei, adică peste 300 milioane de euro. Verestoy a arătat că SRI doreşte încă 190 milioane de lei, creşterea fiind de circa 17%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite