SRI: "Piaţa energiei, afectată de corupţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SRI şi-a făcut public Raportul de activitate pe 2005, primul an sub mandatul preşedintelui Traian Băsescu şi totodată un an extrem de bogat în crize, cum ar fi cea a răpirii jurnaliştilor

SRI şi-a făcut public Raportul de activitate pe 2005, primul an sub mandatul preşedintelui Traian Băsescu şi totodată un an extrem de bogat în crize, cum ar fi cea a răpirii jurnaliştilor sau criza aviară.

Trecând aproape neobservat, după ce a fost prezentat în parlament, ultimul Raport SRI abundă în informaţii generale privind activităţile de contraspionaj, de antiterorism, de luptă cu criminalitatea organizată şi cu corupţia. O filă aparte este dedicată "crizei jurnaliştilor din Irak", o criză încă nerezolvată, dar de care SRI profită pentru a-şi trage partea leului, invocând contribuţia pe care a avut-o la aducerea în ţară a jurnaliştilor. SRI mai vorbeşte despre "tentativele ilegale de preluare a controlului decizional asupra unor societăţi de investiţii financiare".

Un alt capitol interesant este cel al "sectorului energetic", unde se menţionează "preluarea, inclusiv prin acte de corupţie, a unor segmente semnificative din piaţă, respectiv a controlului asupra aprovizionării cu surse energetice a termocentralelor". În acest sens, Raportul mai evidenţiază "demersurile exponenţilor unor cercuri de interese cu conexiuni în spaţiul ex-sovietic".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite