S-a înfiinţat BEC-ul pentru demitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Biroului Electoral Central pentru referendumul privind demiterea preşedintelui este judecătorul Gheorghe Dumitru, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele Biroului Electoral Central pentru referendumul privind demiterea preşedintelui este judecătorul Gheorghe Dumitru, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Secţiile unite ale instanţei supreme au desemnat, ieri, cei şapte judecători, membri ai BEC. Consultarea populară va fi supravegheată de Filofteia Cismaru - Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a ÎCCJ, Luminiţa Zglimbea - Secţia penală, Constatin Brânzan şi Ana Savin - Secţia comercială şi Carmen Ilie şi Dumitru Voicescu - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Partidele politice parlamentare trebuie să îşi desemneze delegaţii în BEC şi în birourile electorale de circumscripţie până la 16 mai. Camerele reunite ale parlamentului au decis ca referendumul privind demiterea şefului statului, suspendat prin vot la 19 aprilie, să aibă loc la 19 mai. Senatorii şi deputaţii au mai hotărât ca, în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de validitate stabilite de lege, Legislativul să decidă asupra procedurii de urmat. S-a apreciat că acest lucru presupune organizarea mai multor referendumuri, în cazul în care la urne nu se vor prezenta jumătate plus unu dintre cei înscrişi pe listele electorale.

Primarii şi serviciile de evidenţă informatizată a persoanei trebuie să reactualizeze listele electorale permanente în termen de cel mult cinci zile de la data stabilirii referendumului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite