Ruşanu (PNL), în dezacord cu ideile Guvernului : Supraimpozitarea bugetarilor nu este corectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, spune, într-un interviu la RFI, că supraimpozitarea bugetarilor "în nici un caz nu este corectă", el precizând că, oricum, plafonul de 4.500 de lei este "nerealist", şi ar trebui mărit la opt-nouă mii.

"Baremul acesta, plafonul de 4.500 mi se pare un plafon foarte scăzut. Să nu uităm că un plafon de 4.500 brut ar însemna practic cam trei mii netul. Nu cred că ar încuraja populaţia să treacă peste acest barem, deci nu cred că este o măsură bună la nivelul acestui barem. Ar trebui poate săltat acest plafon de 4.500. Ar trebui un barem mult mai înalt, mult mai ridicat", explică vicepreşedintele PNL.

Ruşanu observă însă că există o posibilă problemă de constituţionalitate în privinţa supraimpozitării bugetarilor: "Nu ştiu dacă se poate vorbi numai pentru bugetari, să faci această diferenţiere între bugetari şi restul salariaţilor din economie. Nu ştiu dacă este şi constituţional (...) Corect nu este în nici un caz, cel care lucrează într-o unitate bugetară şi are acest salariu după 25, după 30 de ani să fie impozitat suplimentar, iar în partea cealaltă, în economia privată, cineva care are acest venit să nu fie impozitat. "

Dan Radu Ruşanu insistă că o supraimpozitare a bugetarilor nu ar fi corectă: "Nu ştiu dacă-i neconstituţională, dar oricum, nu este corect să faci această diferenţiere între bugetari şi economia privată. În acelaşi timp, subliniez, plafonul de 4.500 mi se pare un plafon nerealist. Ar trebui să plece de la opt-nouă mii în sus şi de-abia atunci să discutăm despre această supraimpozitare".

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei pe lună. Sistemul ar putea fi aplicat de anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, a declarat recent premierul Victor Ponta la Prima TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite