Rus: Vom demara un mini-recensământ până pe 24 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, vineri, pentru RFI că până pe 24 august MAI va demara un mini-recensământ, românii urmând să fie vizitaţi de un reprezentant al administraţiei locale.

"Autorităţile publice locale, care au de fapt, sarcina legală de a introduce date în bazele de date, Ministerul Administraţiei fiind doar administratorul acestora, autorităţile se vor organiza, astfel încât să facem acest lucru până în 24 august, de fapt, să termine ei la nivel local, astfel încât la sfârşitul lunii să-l putem da CC acest rezultat. Numai că la recensământ sunt o sută de formulare, că acolo e recensământul populaţiei şi locuinţelor. O discuţie de acest fel acolo durează o jumătate de oră, aici durează trei secunde", a declarat Rus pentru RFI.

Rus a arătat şi felul în care se va realiza acest mini-recensământ: "La nivelul comunităţilor rurale, de exemplu, întrebi vecinul: <<mă, Popescu Vasile există?>>. <<Există de-adevăratelea>>. Acolo, dacă merg primarul şi câţiva locuitori de nădejde ai satului, rezolvă asta în trei zile, în fiecare sat".

Ministrul de Interne spune că în mediul urban vor fi probleme, însă speră să le preîntâmpine. "La oraş va fi mai complicat. O să vedem. Am cerut tuturor primăriilor, prefecţilor, până marţi să ne dea şi sugestii şi eventuale probleme care ei anticipează că pot apărea, astfel încât să le putem rezolva", a mai spus Rus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite