Rus: N-am negat niciodată cifrele transmise CC. S-a făcut actualizare cu primarii înainte de referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Ioan Rus
Ministrul de Interne, Ioan Rus

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, vineri, pentru postul de radio RFI că actualizarea cu primarii a listelor electorale permanente s-a făcut înainte de referendum. Social-democratul susţine că MAI n-a negat cifrele transmise CC, însă există suspiciuni privind adevăratul număr al electorilor.

"Înainte de referendum s-a făcut actualizarea cu primarii, toţi primarii au făcut acest lucru şi listele acestea actualizate au fost utilizate la referendum. După aceea, au apărut o serie de contestaţii şi o serie de discuţii la televiziuni, la radiouri, în spaţiul public. Ca să eliminăm toate aceste potenţiale suspiciuni, facem şi acest lucru, la dorinţa CC", a declarat ministrul Internelor.

Rus contrazice declaraţiile făcute de PDL şi Traian Băsescu, care susţin că MAI s-a dezis de datele puse la dispoziţia Curţii Constituţionale la o zi după ce ministerul a trimis numărul oficial de electori. "Nu, nu am negat niciodată! Ministerul a trimis datele cu care am operat la referendum şi în legătură cu întrebarea dacă acele liste sunt sută la sută valide, nu există nici un mort sau vreunul care nu are drepturi, asta chiar nu putem confirma, pentru că poate să existe cineva", a explicat Rus la RFI.

Ministrul de Interne a vorbit despre problema românilor din străinătate, spunând că Guvernul nu-şi doreşte ca aceştia să nu fie trecuţi pe listele din ţară.

Luând act de acuzaţiile lansate de Traian Băsescu privind fraudarea voturilor, Rus a declarat: "Le verificăm şi dacă au existat undeva fraude pe care nimeni nu le-a sesizat şi le sesizăm cu această ocazie, se sancţionează acum. Punct".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite