Tănăsescu: Nu am discutat preluarea şefiei Guvernului. Premierul trebuie să aibă un sprijin politic puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Tănăsescu, aflat şi el pe lista premierilor independenţi vehicualţi în mediile politice, a declarat pentru “Adevărul”  că nu a fost contactat de preşedintele Traian Băsescu sau alţi lideri ai PDL pentru preluarea funcţiei de şef al Executivului. El a precizat că astfel de ipoteză este puţin probabilă,

“ O astfel de discuţie este mult prea profundă şi complexă  încât să pot răspunde cu Da sau Nu”, a precizat el. 

Întrebat de “Adevărul”  dacă ar fi dispus să accepte o astfel de ofertă. Întrebat dacă  asta înseamnă că nu exclude posibilitatea unor discuţii pentru preluarea funcţiei de premier, reprezentantul României la FMI a comentat: “Nu este vorba despre a exclude sau nu. Dar este puţin probabil. Există un partid de guvernământ, există o Coaliţie. Un premier are nevoie de un sprijin politic puternic. Politicul este cel care decide”.

Surse din partid au arătat că s-ar discuta despre posibilitatea ca Emil Boc să renunţe la funcţia de premier şi să candideze la alegeri pentru funcţia de preşedinte al PDL. În această seară ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri între preşedinte şi liderii PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite