Rovana Plumb, aleasă vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a socialiştilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a fost aleasă miercuri vicepreşedinte al PES Women, organizaţia de femei a grupului parlamentar al socialiştilor europeni. Aceasta conduce şi Organizaţia de Femei a PSD.

Alegerile pentru conducerea PES Women au loc la Bruxelles, în cadrul Conferinţei anuale a acestei structuri, care se desfăşoară joi şi vineri ca parte a lucrărilor Congresului PES, se arată într-un comunicat emis de PSD.

Ca vicepreşedinte PES Women, Plumb doreşte să sprijine includerea combaterii şomajului în rândul tinerilor, ca prioritate în Strategia Europa 2020, crearea de locuri de muncă "verzi", calificate şi bine plătite, consolidarea rolului jucat de femei în dezvoltarea economiei "verzi" şi dezvoltarea sustenabilă, precum şi asigurarea participării acestora la luarea deciziilor în aceste domenii. De asemenea, ministrul Mediului urmăreşte întărirea politicilor de reconciliere a vieţii profesionale şi private, în special prin sprijinirea directivei privind concediul maternal la nivel european.

Social-democrata a fost autoarea unui raport privind feminizarea sărăciei în Uniunea Europeană, adoptat cu majoritate de voturi în Parlamentul European, în martie 2011. Raportul propunea o serie de măsuri pentru combaterea sărăciei femeilor europene, cu accent asupra categoriilor vulnerabile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite