Romanul averii lui Mitică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este autorul uneia dintre cele mai savuroase declaraţii de avere din Parlamentul României. Deşi nu era obligat să dea

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este autorul uneia dintre cele mai savuroase declaraţii de avere din Parlamentul României.

Deşi nu era obligat să dea amănunte despre cum şi-a dobândit proprietăţile şi ce va face cu ele, cel poreclit "Mitică de la Ligă" descrie cu lux de amănunte dedesubturile sale financiare. "Am achitat datoria la bancă şi am achiziţionat o vilă (fostă Ambasada Spaniei) cu preţul de 3.300.000 euro (am plătit un milion avans). După ce o <> , cred că o pot vinde cu cel puţin dublu", scrie Dragomir la capitolul "clădiri" din formular.

La rubrica "datorii", Mitică Dragomir menţionează explicit: "Le-am achitat pe toate. Am numai datoria la casă (fostă Ambasada Spaniei) pe care o achit până la sfârşitul anului".

Ca şi cum şi-ar scrie romanul vieţii, şeful Ligii povesteşte în declaraţia de avere în ce fel şi-a ridicat cartierul de vile din Pipera şi cum vrea să scoată profit: "Am închiriat două vile şi voi mai închiria sau vinde, pentru că mai am 8 vile terminate la cheie" (facsimil jos).

Declaraţia de avere a lui Dumitru Dragomir, deputat PRM şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, dezvăluie mecanismele îmbogăţirii sale

Dumitru Dragomir nu s-a mărginit la simpla completare a formularului de avere. El povesteşte nonşalant ce tunuri imobiliare plănuieşte.

Dumitru Dragomir şi-a scris declaraţia de avere într-un stil foarte franc. La rubrica clădiri, după ce înşiră două apartamente şi o casă din Bucureşti, şeful Ligii povesteşte: "Pe terenul din Pipera de 4.500 mp am construit 16 vile cu credit de la Banca Pireus.

Am vândut până acum 8 (opt case) cu un preţ de peste 450.000 euro pe bucată. Am achitat datoria la bancă şi am achiziţionat o vilă (Ambasada Spaniei) cu preţul de 3.300.000 euro (am plătit un milion avans). După ce o <> cred că o pot vinde cu cel puţin dublu. Am mai vândut şi casa de la Mogoşoaia cu pământ cu tot cu 350.000 euro".

Două pagini mai departe, unde ar trebui să fie menţionate datoriile, Dumitru Dragomir scrie: "Le-am achitat pe toate. Am numai datoria la casă (fosta Ambasada Spaniei), pe care o achit până la sfârşitul anului".
Pe pagina următoare ne putem da seama cum va plăti Dragomir "datoria la casă".

La rubrica "alte active producătoare de venituri nete", PRM-istul scrie: "Am închiriat două vile şi voi mai închiria şase pentru că mai am 8 vile <> . Restaurantul fost Maxim din str. Oteteleşteanu nr. 3-5 este închiriat cu 4.800 euro/lună".

Parlamentari pe post de bancheri

Alte declaraţii de avere arată că unora dintre aleşi le place să dea împrumut sume mari de bani unor persoane fizice. Deputata PDL Anca Constantinescu, cunoscută pentru expresia "ciocu` mic", a menţionat în declaraţia de avere că l-a împrumutat pe Şerban Brădişteanu cu suma de 17.800 de euro. Împrumutul datează încă din declaraţia de avere a deputatei din 2005.

Brădişteanu este trimis în judecată pentru luare de mită. El este acuzat că, în schimbul a patru milioane de euro, ar fi facilitat unei companii austriaco-elveţiene echiparea spitalelor penitenciar din România în perioada 2001-2002. Şerban Brădişteanu nu a dorit să comenteze subiectul, iar Anca Constantinescu nu a putut fi contactată. Şi alţi parlamentari sunt largi la pungă. Senatorul PC Gheorghe Copos a împrumutat diverse persoane fizice cu peste 2,5 milioane euro.

Cuplul Cristian David-Vanda Vlasov a împrumutat-o pe Georgiana Dumitrescu cu 180.000 de euro, "împrumut acordat în scopul construirii unei case în Azuga". David a dat 60.000 de euro, în timp ce nevasta sa a dat 120.000 de euro.

Senatoarea PDLCornelia Cazacu este la fel de darnică. Ea l-a împrumutat pe Ştefan Cristodorescu cu peste 140.000 de euro.

Ce mai are "Mitică"

Şeful LPF mai menţionează în declaraţia de avere un teren de 5.000 de metri pătraţi în Pantelimon, două apartamente şi o casă în Bucureşti, trei vapoare pe Herăstrău "cumpărate la licitaţie", bijuterii de 200.000 de euro, ceasuri de 50.000 de euro şi tablouri de 100.000 de euro. Din vânzarea caselor a luat patru milioane de euro. Soţia sa, Vica, pensionară, a luat în 2007 8.000 de lei din pensie.

Datoriile le-am achitat pe toate. Am numai datoria la casă (fostă Ambasada Spaniei), pe care o achit până la sfârşitul anului.
Dumitru Dragomir, deputat PRM

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite