Românii din străinătate dau ultimatum: Dacă nu ne treceţi pe liste, depunem plângere penală împotriva Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele FADERE, Daniel Tecu
Președintele FADERE, Daniel Tecu

Preşedintele FADERE, Daniel Ţecu, a dat un ultimatum Guvernului şi preşedintelui interimar: dacă românii stabiliţi în alte ţări nu vor fi trecuţi pe listele permanente, reprezentanţii federaţiei vor depune plângeri penale împoriva lui Crin Antonescu, Victor Ponta şi a Guvernului.

"Cerem Guvernului de la Bucureşti încetarea imediată a oricărei declaraţii sau gest de denigrare a românilor din diaspora. Cerem Guvernului să-i introducă imediat în listele electorale pe toţi românii care sunt cetăţeni români, indiferent unde se găsesc", a declarat Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE).

Ţecu a dat şi un ultimatum Guvernului, premierului şi preşedintelui interimar. "Dacă până miercuri, Guvernul nu va introduce, inclusiv grupul de români care sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, 490.000 de români, inclusiv acest grup, vom face o plângere penală împotriva Guvernului, a primului ministru Victor Ponta şi a preşedintelui interimar, Crin Antonescu".

Preşedintele FADERE a ţinut să precizeze că românii care lucrează în afara ţării au exavct aceleaşi drepturi ca restul cetăţenilor români. "Suntem incomozi. Suntem români care locuim în afara României şi avem aceleaşi drepturi ca un român care locuieşte în Craiova", a arătat Ţecu.

Guvernul le-a transmis marți un memorandum prefecturilor prin care cerea scoaterea din listele electorale permanente a persoanelor care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite