Boc: "Nu există în niciun acord semnat de România o cifră prestabilită de concedieri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: "Nu există în niciun acord semnat de România o cifră prestabilită de concedieri"
Boc: "Nu există în niciun acord semnat de România o cifră prestabilită de concedieri"

Emil Boc a declarat că nu are "niciun temei" pentru a confirma datele secretarului de stat din Ministerul Muncii, Mihai Şeitan, potrivit căruia numărul şomerilor poate ajunge la 1 milion în 2010, şi spune că numărul bugetarilor care vor fi concediaţi va fi decis în funcţie de resursele financiare.


"În funcţie de câţi bani vom avea, vom decide în 2010 exact numărul de personal, nu există o cifră prestabilită. Este vorba despre economii care se fac, nu despre persoane. (...) Nu există în niciun acord semnat de România o cifră prestabilită de concedieri", a declarat Boc, la Realitatea Tv, întrebat câţi bugetari vor fi concediaţi.

Premierul în exerciţiu a mai spus că nu poate confirma informaţia lansată joi de Mihai Şeitan -  fostul său consilier, actual secretar de stat în Ministerul Muncii - potrivit căruia în România ar putea fi 1 milion de şomeri în 2010.

"Nu pot să confirm aşa ceva pentru că nu am niciun temei să confirm acest lucru", a spus Boc. Întrebat dacă numărul de şomeri va fi mai mare sau mai mic, premierul în exerciţiu a declarat că, în opinia sa, acesta va fi mai mic decât cel estimat de Şeitan, dar nu a prezentat o cifră.

Rata şomajului va ajunge la 10% în prima parte a anului viitor, când numărul persoanelor fără loc de muncă ar putea ajunge la un milion, cifră care-i include şi românii care vor reveni din străinătate, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mihai Şeitan.

În septembrie, numărul total de şomeri a crescut cu 23.467 faţă de august, până la 625.140, nivel maxim al ultimilor cinci ani şi cinci luni, iar rata şomajului a urcat la 6,9%, arată ultimele date publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite