Români candidaţi sub culorile UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UDMR a spart bariera etnică şi a inclus printre candidaţii săi zece români

Rodica Fuiorea, profe- soară, vrea să fie deputată UDMR de Gorj. Ioan Barta, inginer, candidează din partea UDMR în Mehedinţi.

Româncă get-beget, Rodica Fuiorea Drăgan are 48 de ani şi de mai bine de patru ani face parte din UDMR. Ea candidează din partea Uniunii în municipiul Târgu Jiu pentru Camera Deputaţilor. Profesoară de mai bine de 18 ani, s-a născut şi a crescut în judeţul Gorj, iar bunicul din partea tatălui avea în vene sânge sârbesc.

“Fac parte din UDMR pentru că am văzut şi am înţeles că şi ungurii tot români sunt, iar UDMR înseamnă Uniunea Democrată Maghiară din România. Asta înseamnă că din acest partid fac parte şi români, nu este un partid exclusiv al maghiarilor”, spune Rodica Florea, adăugând că nu îi place “bălăcăreala din politică”.

Ea povesteşte că a intrat în UDMR pentru că a vrut să vadă dacă ungurii sunt atât de răi “pe cum se vorbea”. “Am intrat ca să văd cum este şi am văzut că ungurii sunt mult mai europeni decât îi credem noi şi decât se spune. Ungurii cer respectarea culturii lor, respectarea valorilor lor, respectarea dezvoltării zonale. Să ştiţi că nu numai ei au vorbit despre autonomie, ci şi ardelenii”, spune profesoara de economie. Despre unguri mai spune că sunt “foarte bine organizaţi, prompţi în ceea ce promit, cu ei trebuie să fii foarte diplomat şi vei fi tratat cum se cuvine, respectuos”.

Întrebată ce şanse crede că are cu candidatura sa, Rodica Florea este rezervată. “La prea multe şanse nu mă gândesc. Nu mă gândesc că am şanse suficient de mari, însă vreau ca vocea mea să fie auzită”, susţine candidata UDMR.
Mesajul ei politic? “Mă adresez românilor şi le spun că avem nevoie de schimbare şi de oameni serioşi”.

Barta, în alegeri, împotriva propriului şef

Ioan Barta are 48 de ani, este inginer energetician şi director adjunct la combinatul de apă grea Romag Prod. El candidează pentru UDMR la Camera Deputaţilor în colegiul 2 din judeţul Mehedinţi ce cuprinde jumătate din municipiul Drobeta-Turnu Severin şi ar fi bucuros dacă ar obţine măcar 100 de voturi.

Asta pentru că în judeţ există doar 280 de maghiari, după ultimul recensământ.  ,,Sunt mulţumit dacă iau 100 de voturi. Aş fi un demagog să spun că am şanse de câştig. Aş mai putea lua totuşi ceva voturi în plus de la cineva care mă cunoaşte bine sau de la câţiva nehotărâţi!”, ne-a declarat râzând Ioan Barta.

Unul dintre contracandidaţii săi este chiar şeful de la serviciu, pedelistul Cornel Ghiţă, director la Romag Prod. ,,Mesajul meu politic va fi nici la stânga, nici la dreapta, ci înainte. Vom colabora cu toate partidele pentru binele mehedinţenilor, cu excepţia PRM”, spune Barta.

Preşedintele UDMR Mehedinţi, Molnar Imre spune că la alegerile europarlamentare organizaţia sa a dat randament dublu. ,,Am adus aproape 600 de voturi la europarlamentare în condiţiile în care în judeţ nu trăiesc mai mult de 300 de maghiari!Eu spun că nu stăm rău!”, a declarat Imre Molnar. ;

10 dintre candidaţii UDMR la alegerile parlamentare sunt români. Ei vorface campanie în Bucureşti, Gorj, Mehedinţi şi Galaţi.

Contracandidaţii Rodicăi Fuiorea în Târgu Jiu sunt Victor Ponta (PSD), Dorin Taşcău (PNL) şi Marcel Romanescu (PDL).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite