Roman vrea PD înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Fostul lider al democraţilor va cere în justiţie marca "PD", considerând că are acest drept ca membru fondator. Petre Roman doreşte să recupereze titulatura Partidului Democrat în

>> Fostul lider al democraţilor va cere în justiţie marca "PD", considerând că are acest drept ca membru fondator.

Petre Roman doreşte să recupereze titulatura Partidului Democrat în justiţie şi să facă din acest partid "ceea ce a fost": un partid de centru-stânga social-democrat, modern şi reformist. Încă de la înfiinţarea PD-L, Roman a criticat renunţarea la brandul PD şi transformarea în partid de dreapta. Emil Boc îl acuză că încearcă "să producă o stare de confuzie".


Fostul premier a declarat că doreşte ca partidul pe care îl conduce acum, Forţa Democrată, să obţină, printr-o cerere în justiţie, denumirea de PD. Roman susţine că PD este brandul pe care el l-a inventat şi spune că nu dă în judecată pe nimeni. "Dacă alţii contestă, e treaba lor", precizează Roman. "Nu sigla ne interesează şi nu patrimoniul se află în intenţia noastră. Este o chestiune procedurală. Ne interesează în special patrimoniul doctrinar şi politic.

Vrem să readucem PD la ce a fost iniţial odată: un partid de centru-stânga, social-democrat, modern, reformist. Rezultat prin comasare, PD-L a renunţat la această titulatură, care este un bun public", a afirmat, pentru "Adevărul", fostul preşedinte al democraţilor. Roman susţine că principalul obiectiv este obţinerea titulaturii, pe care spune că el a inventat-o.


"Obiectivul nostru este titulatura"


"Obiectivul nostru este cel de a obţine titulatura. În 1993, la iniţiativa mea, am făcut absorbţia cu Partidul Democrat. La Convenţia Naţională din mai 1993, eu am propus noua titulatură - PD şi a fost acceptată. Acest lucru îl dorim: să revenim la acea calitate politică, să readucem acel curent reformist, social-democrat în politică". Fostul premier contează pe sprijinul câtorva dintre cei cu care a lucrat în vechiul PD: Viorel Ursu şi Victor Babiuc.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite