Oprescu: "Rolul preşedintelui este de a avea o independenţă totală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprescu: "Rolul preşedintelui este de a avea o independenţă totală"
Oprescu: "Rolul preşedintelui este de a avea o independenţă totală"

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a declarat joi seară, la o emisiune televizată, că ar susţine un guvern de uniune naţională, dacă ar ajunge preşedinte.

În opinia lui Oprescu, pentru ocuparea funcţiei supreme în stat, "rolul preşedintelui este de a avea o independenţă totală".

El a spus că dacă ar fi ales pentru funcţia supremă în stat nu i-ar propune în funcţia de prim-ministru nici pe Traian Băsescu, nici pe Emil Boc, ci ar opta pentru tehnocraţi, cum ar fi Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Daniel Dăianu.

"Sunt mulţi oameni care ştiu, pot, au expertiză. Nu sunt pentru un preşedinte care să îl urmărescă pe primul-ministru", a spus şeful Executivului, citat de Agerpres.

Sorin Oprescu a respins zvonurile potrivit cărora ar avea o anume înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu, precizând că acesta reprezintă, în opinia sa, "vârful sistemului ticăloşit, care s-a exacerbat şi nu ne mai lasă să trăim".

"Nu există nicio înţelegere între mine şi Traian Băsescu", susţine actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, proaspăt intrat în cursa pentru Cotroceni. Invitat, joi, într-o ediţie specială a emisiunii Sinteza Zilei, candidatul independent la alegerile prezidenţiale a vorbit despre planurile pe care le are pentru România, despre schimbările pe care doreşte să le facă, dar şi despre "bolile" actualei conduceri, scrie Antena3.ro. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite