Rodica Stănoiu out din PSD!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a declarat că a avut, de-a lungul carierei sale politice, cel puţin trei momente când ar fi trebuit să demisioneze din PSD. "Azi, am decis să fac gestul pe care ar fi trebuit să-l fac în vara

a declarat că a avut, de-a lungul carierei sale politice, cel puţin trei momente când ar fi trebuit să demisioneze din PSD. "Azi, am decis să fac gestul pe care ar fi trebuit să-l fac în vara lui 2003, când în timpul unei convorbiri cu o cunoscută fostă judecătoare, prietenă a actualului ministru al justiţiei, îi reproşa unui domn cu nume de floare că nu reuşeşte să mă lichideze. S-ar mai fi cuvenit să fac acest gest, în martie 2004, când proaspătul cancelar al domnului Adrian Năstase, domnul Alin Teodorescu, anunţa conducerea Ministerului Justiţiei că la Bruxelles s-a decis să se sacrifice un cap, şi acel cap trebuie să fie Rodica Stănoiu. În sfârşit, se mai cuvenea să fac acest gest după congresul PSD din 2005. Îl fac azi, cu întârziere şi regret. Demisionez din partid şi din grupul PSD. Îmi cer scuze domnului Iliescu şi domnului Mircea Geoană că am luat această decizie fără să mă consult cu nimeni", mai spune proaspăta demisionară. Rodica Stănoiu a anunţat că ceea ce se întâmplă acum la CNSAS este "inimaginabil, este un linşaj aproape fizic şi mediatic". Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost însă extrem de reţinut în a comenta şi această decizie.
"Am vorbit cu doamna Stănoiu. Confirm faptul că am avut o discuţie, dar decizia îi aparţine. Nu cunosc motivele demisiei sale. Bănuiesc că este legat şi de ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile", s-a rezumat în a comenta Mircea Geoană.
După ce şi-a anunţat demisia, Rodica Stănoiu i-a mulţumit liderului PRM pentru sprijin.
Rodica Stănoiu este unul dintre politicienii din grupul apropiaţilor lui Ion Iliescu. Pe vreme guvernării PSD, ca titular al Ministerului Justiţiei a intrat în conflict cu premierul Adrian Năstase. Înlăturarea ei din funcţie nu a fost o treabă uşoară pentru Năstase, care s-a izbit de încăpăţânarea lui Ion Iliescu, hotărât să-şi protejeze cu orice preţ oamenii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite