Roberta Anastase: "Unii au considerat nedrept să fie o femeie la şefia Camerei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, Roberta Anastase
Victor Ponta, Roberta Anastase

Roberta Anastase a afirmat, miercuri, la Ploieşti, la lansarea cărţii "Cariera - substantiv feminin", că în politică "în mod excepţional trebuie să înveţi să rezişti" şi că politicieni din toate partidele au considerat că scaunul de preşedinte al Camerei este ocupat pe nedrept de o femeie.

La conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", organizată, miercuri, la Ploieşti, de către Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO, preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre şansele pe care femeile le au în politică şi momente grele din cariera sa politică.

Astfel, Anastase a menţionat că a intrat în politică la vârsta de 15 ani şi că întotdeauna a luat politica "aşa cum iei o profesie".

"Nu m-am gândit niciun moment atunci când am intrat în politică la faptul că voi avea vreodată şansa să ocup o astfel de poziţie (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor - n.r.), dar niciun moment nu am gândit că aş avea probleme pentru că sunt femeie. Nu m-am privit pe mine în interiorul politicii ca pe o femeie. Am abordat profesionist cariera mea politică", a afirmat Roberta Anastase, conform mediafax.

Ea a adăugat că "în mod excepţional trebuie să înveţi să rezişti" în politică, dar că acest lucru nu înseamnă că politica nu este o ocupaţie frumoasă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite