Roberta Anastase: De la începutul şedinţei am spus că numirea judecătorilor la CC se face pin votul majorităţii deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase face demersuri pentru revizuirea legii fundamentale
Roberta Anastase face demersuri pentru revizuirea legii fundamentale

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, în replică la acuzaţiile ce i-au fost aduse de preşedintele PSD, Victor Ponta, că în speţa invocată a solicitat Comisiei Juridice un punct de vedere pe care îl va prezenta public, cu proxima ocazie.

Roberta Anastase, a explicat că în sedinţa din 1 iunie, când Valter Dorneanu a obţinut cel mai mare număr de voturi pentru funcţia de judector la Curtea Constituţională, ar fi precizat încă de la începutul şedinţei că este nevoie de votul majorităţii deputaţilor, nu de majoritatea voturilor exprimate de deputaţii prezenţi, iar la momentul respectiv nimeni nu a făcut nicio contestaţie.

Scandalul s-a declanşat abia după ce s-a constat că a fost întrunită doar o majoritate simplă. Deşi a recunoscut că au mai existat două situaţii similare, când alegerea unor judecători la Curtea Constituţională a fost admisă cu majoritate simplă, Roberta Anastase a subliniat că până acum madatul pentru mai toţi judecătorii Curţii Constituţionale a fost decis prin votul majorităţii deputaţilor.

Reamintim că Roberta Anastase a invocat lipsa majorităţii deputaţilor şi a refuzat să semneze procesul verbal care certifica faptul că Valter Dorneanu a câştigat majoritatea din votul valabil exprimat de parlamentari. Propunerea PSD, Valer Dorneanu pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, a câştigat 161 de voturi, iar propune PDL, Ştefan Minea a obţinut 123 de voturi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite