Ridzi vine azi în faţa comisiei de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului va trebui să dea explicaţii membrilor comisiei Camerei Deputaţilor chiar în ziua în care împlineşte 32 de ani. Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, ieri, ca membrii comisiei parlamentare de anche-tă în cazul Ridzi să-şi continue activitatea, în ciuda cererii formulate de ministrul Tineretului.

Decizia membrilor Biroului Permanent al Camerei vine după ce ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, le-a cerut să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare care o vizează.

În scrisoarea trimisă forului de conducere, Ridzi a explicat că DNA a declanşat, la 23 iunie, procedurile judiciare penale pentru verificarea sumelor cheltuite de „Ziua Tineretului“. 

Ea a invocat, în favoarea cererii sale, un text din legea privind organizarea judiciară şi Regulamentul Camerei, conform cărora ancheta parlamentară încetează în astfel de situaţii. Ministrul Tineretului a mai precizat că a pus la dispoziţia DNA „întreaga documentaţie solicitată (…) prin adresele înaintate în data de 24 şi 25 iunie“.

La cererea adresată Camerei Deputaţilor, Ridzi a anexat şi adresa pe care a primit-o de la Ministerul Public, în care se menţionează că în dosarul său înregistrat la DNA (147/P/2009), „se efectuează acte premergătoare cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte, în valoare de peste trei milioane lei, între Ministerul Tineretului şi Sportului şi două societăţi comerciale cu capital privat (SC Artisan Consulting SRL, SC Compania de Publicitate Mark SRL)“.

PDL voia lămuriri de la procurorul general

Secretarul Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL) a precizat că membrii comisiei de anchetă în cazul Ridzi vor lucra în continuare, activitatea încetând doar dacă procurorul general informează în mod oficial că a început ancheta penală în cazul Monicăi Iacob-Ridzi.

El a mai spus că PDL a dorit să trimită o scrisoare procurorului general, în care să solicite precizări legate de ministrul Tineretului, dar o parte a membrilor Biroului Permanent nu au fost de acord. În urma deciziei luate de conducerea Camerei, comisia parlamentară de anchetă o va audia, azi, pe Ridzi, conform programului stabilit săptămâna trecută.

Scrisoarea trimisă de Ridzi Biroului Permanent al Camerei a stârnit nemulţumirea Alinei Gorghiu (PNL), preşedinta comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Tineretului. „Noi, PNL, nu considerăm încheiat mandatul comisiei de anchetă în dosarul Ridzi până nu vom primi o comunicare oficială din partea Parchetului pe care noi l-am sesizat”, a declarat Gorghiu.

Deputatul liberal a adăugat că Ridzi a sfidat membrii comisiei de anchetă deoarece nu le-a comunicat că nu poate să le pună la dispoziţie documentele solicitate, deoarece aceste acte au fost ridicate de DNA. „Dânsa preferă comunicarea cu Biroul Permanent al Camerei prin intermediul doamnei preşedinte Roberta Anastase“, a criticat-o Gorghiu pe Monica Iacob-Ridzi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite