Ridzi zice că nu ştie unde au ajuns banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ridzi zice că nu ştie  unde au ajuns banii
Ridzi zice că nu ştie unde au ajuns banii

Audiată din nou de comisia parlamentară, Monica Iacob-Ridzi spune că firmele contractante sunt de vină. Ministrul Tineretului susţine că sumele cheltuite pentru sărbătoarea „Ziua Tineretului“ au fost mai mici decât cele preconizate.

Ridzi a declarat deputaţilor din comisie că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a alocat pentru „Ziua Tineretului“ 3.410.700 lei fără TVA, adică aproximativ 800 de mii de euro, din care au fost cheltuiţi circa 700 de mii  de euro, plus plus 245.000 de lei către direcţiile judeţene de sport.

„Suma totală cheltuită este de 3.067.962 lei (730.000 euro la o cotaţie de 4,2 pe euro), plus 245.000 de lei în judeţe“, a explicat şefa de la Tineret, adăugând că pentru primul contract s-au cheltuit 1.173.161,5lei, pentru al doilea 513.627,8 lei, iar pentru cel de-al al treilea contract 1.381.174,69 lei. Din sumele avansate de Ridzi, rezultă că ministerul pe care îl conduce a reuşit chiar să economisească pentru organizarea “Zilei Tineretului“ suma de  de 97.738 de lei.

„Nu am o explicaţie“

Ridzi a mai afirmat la audiere că nu poate explica cum se face că în contractul semnat pentru evenimentele de la Costineşti, scena amplasată şi trupele care au concertat apar ca plătite de MTS, deşi costurile au fost suportate de MediaPro Pictures. „Nu ştiam acest lucru. Nu am o explicaţie“, a susţinut Ridzi.

Pe de altă parte, ministrul Tineretului a anunţat că ia în calcul posibilitatea ca ministerul să acţioneze în judecată cele două firme cu care instituţia a încheiat contractele pentru „Ziua Tineretului“. Ridzi a precizat că firmele în cauză - Artisan şi Mark - aveau obligaţia de a anunţa ministerul dacă au avut subcontractori, lucru pe care nu l-au făcut. În acelaşi timp, ea a cerut comisiei să invite din nou la audieri reprezentanţii celor două firme, deoarece „nu i se pare în regulă“ să răspundă altcineva în locul lor.

Ministrul cere control financiar

Ministrul Tineretului a precizat că a solicitat celor două firme, printr-o adresă, să trimită ministerului lista cu subcontractanţi. O altă măsură pe care Ridzi susţine că a luat-o a constat în solicitarea unui control al Gărzii Financiare la cele două firme.

Legat tot de firmele Artisan şi Mark, Ridzi a susţinut că nu a ştiut că este vorba despre acelaşi sediu social şi despre aproape acelaşi acţionariat, iar directorul de achiziţii care i-a propus această selecţie de oferte a demisionat. Ridzi a menţionat că aşteaptă rezultatul auditului intern, care va fi finalizat joi.

Ministrul Tineretului a încercat să păstreze un ton cât mai moderat, dar la anumite întrebări ale deputaţilor nu şi-a putut ascunde iritarea. Atmosfera de la audiere a fost una tensionată, mai ales după replicile critice ale deputatul PSD Robert Negoiţă la adresa lui Ridzi.

Preşedinta comisiei de anchetă, Alina Gorghiu (PNL), a declarat că Ridzi „şi-a nuanţat poziţia anterioară“, recunoscând că încheierea contractului cu Artisan şi Mark „nu a fost în regulă“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite