Boc o ameninţă cu demiterea pe Ridzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Traian Băsescu a avertizat că va suspenda din funcţie orice ministru urmărit penal, premierul Emil Boc confirmă că Administraţia Prezidenţială va sancţiona drastic orice demnitar care va fi dat în urmărire penală.

Aflat în vizită la şantierul Autostrăzii Transilvania, Boc a declarat că va demite orice demnitar, indiferent de partidul la care activează, în cazul în care vor fi urmăriţi penal.

"Vreau să vă spun că nu este rău mai mare care se poate face raportului de ţară pe Justiţie, pe care îl vom avea în septembrie, decât acela de a nu lăsa Justiţia să-şi spună cuvântul cu privire la demnitari, iar din acest punct de vedere orice membru al PDL care se va împotrivi ca Justiţia să ajungă la un demnitar, oricare ar fi el, va fi exclus din partid", a declarat premierul.


"Dacă Justiţia va da un verdict care ţine de existenţa unor nereguli, în acel moment orice ministru, repet, de la orice formaţiune, PD-L sau PSD, va pleca din Guvern"
, a declarat Boc, cu referire la acuzaţiile aduse ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

"PDL nu va face niciodată scut în jurul unui demnitar în legătură cu care DNA va cere începerea urmării penale. Vreau să fiu foarte clar şi răspicat, în ziua în care autoritatea judiciară a statului, Parchetul sau DNA, va cere începerea urmării penale împotriva oricărui membru al Guvernului, în acea zi va fi demis de către primul-ministru şi nimeni din PDL nu va vota împotriva continuării anchetelor penale, aşa cum fac alţii, din nefericire, în Parlamentul României", a mai ţinut să precizeze Boc.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei a declarat că ANI anchetează opt miniştri din Guvernul actual. El nu a vrut să confirme lista apărută în presă.

Miniştri ce ar putea fi anchetaţi de ANI:

    * Ministrul Apărării -Mihai Stănişoară (PD-L)
    * Ministrul Agriculturii - Ilie Sârbu (PSD)
    * Ministrul Transporturilor- Radu Berceanu (PD-L)
    * Ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu
    * Ministrul Dezvoltării - Vasile Blaga (PD-L)
    * Ministrul Economiei - Adriean Videanu (PD-L)
    * Vicepremierul, ministrul de Interne - Dan Nica (PSD)
    * Ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite