Restanţele pentru UE se dau până în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele din AgriculturĂ şi cele privind colectarea taxelor pot activa în continuare clauza de salvgardare, a declarat ministrul integrării, Anca Boagiu. Până pe 7 septembrie, când va

Problemele din AgriculturĂ şi cele privind colectarea taxelor pot activa în continuare clauza de salvgardare, a declarat ministrul integrării, Anca Boagiu.
Până pe 7 septembrie, când va fi trimis ultimul raport cu progresele înregistrate în vederea aderării, România s-a angajat, potrivit lui Boagiu, să informeze CE lunar asupra stadiului pregătirilor la toate capitolele marcate în raportul de monitorizare cu steguleţ galben. În forma finală a "to-do-list-ului" stabilit de CE pentru România, adoptarea de către parlament a legii agenţiei de integritate şi a celei privind finanţarea partidelor politice are ca termen-limită data de 31 august.
În acest sens, MIE a înfiinţat un departament special care să urmărească activitatea parlamentarilor în adoptarea celor două legi. Potrivit lui Boagiu, CE a cerut insistent României să lanseze o campanie de informare a cetăţenilor privind aderarea pentru care guvernul a alocat un buget de 40 de mii de euro, "restul muncii bazându-se pe voluntariat". Una dintre campanii este dedicată fermierilor, care vor fi informaţi asupra interdicţiei culturilor modificate genetic din 2007. Pentru a înverzi steguleţul galben primit pentru sistemul de asigurări, România s-a angajat să crească "fondul de asigurări pentru victimele străzilor" la cinci milioane de euro până pe 30 septembrie.
"To-do-list-ul" mai prevede angajarea până pe 15 iunie a 1.800 de persoane în cadrul agenţiilor de plăţi, restul de personal urmând să fie completat până în septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite