Noua Republică, atac dur la MRU: Devine din ce în ce mai mult o dezamăgire pentru electoratul de dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PNR Augustin Ofiţeru
Vicepreşedintele PNR Augustin Ofiţeru

Partidul Noua Republică, condus de Mihail Neamţu, îl atacă dur pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, dar şi pe membrii partidului Forţa Civică, condus de acesta. Vicepreşedintele PNR Augustin Ofiţeru consideră că "MRU devine din ce în ce mai mult o dezamăgire pentru electoratul de dreapta".

"Ezitările lui MRU din ultima vreme mă fac să cred că nu are capacitatea de a găsi totdeauna poziția corectă pentru a ajuta la îndeplinirea acestui deziderat major al anului 2012", notează vicepreşedintele PNR într-o postare de pe site-ul partidului.

Ofiţeru reaminteşte că MRU a ezitat să plece din PNL timp de o lună şi a cochetat două luni cu ideea de a intra în PDL."După ce a făcut campanie pentru candidații PDL la alegerile locale, a așteptat să i se pună pe tavă conducerea PDL-ului, partid din care nu a făcut niciodată parte şi de care nu îl leagă decât cele două luni de prim-ministeriat", scrie Ofiţeru.

"Încropirea în grabă a unei echipe, culeasă fără discriminare din tot spectrul politic (y compris UNPR), precede momentul în care propriul rol de partener al reconstrucției dreptei va fi pus la îndoială", semnalează Ofiţeru.

Vicepreşedintele PNR sublinează că Partidul Forţa Civică, condus de Ungureanu, are conducerea formată din foşti membri PDL, PNL, PSD şi UDMR.

Ofiţeru critică şi lipsa unor principii doctrinare în documentele partidului lui Ungureanu. "Raportarea obsesivă la <<centru>> (în locul unei poziţionări explicite pe dreapta spectrului politic) face din acest partid locul în care poziția post-ideologică se îmbină în mod sordid cu personaje cel puțin atipice, venite din toate părțile spectrului politic", se mai arată în textul liderului PNR.

"Tolerarea traseismului doctrinar în rândurile propriului partid reprezintă o abatere gravă de la principiile pe bază cărora ar trebui reconstruită clasa politică din România (principiu de altfel asumat și în cadrul ARD odată cu semnarea manifestului comun)", atrage atenţia Ofiţeru. "Nu poți să reformezi dreapta cu oameni fără o doctrină de dreapta. Nu poți promite credibil bună-stare, mediu economic concurențial și antreprenorial, meritocrație, stat minimalist, dacă aceste concepte nu se regăsesc în propria organigramă", notează politicianul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite