Mihail Neamţu: Noua Republică nu va face parte din Alianţa România Dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Neamţu
Mihail Neamţu

Partidul Noua Republică este în imposibilitatea de a semna protocolul de înfiinţare a Alianţei România Dreaptă, alături de PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică, din cauza unei contestaţii la tribunal legată de înfiinţarea formaţiunii politice, a declarat Mihail Neamţu, miercuri, pentru Hotnews.

Pentru a putea participa la alegerile parlamentare, Alianţa România Dreaptă (ARD) trebuie să se înregistreze la Biroul Electoral Central (BEC) până la data de 17 septembrie. Din cauza acestei constetaţii însă, partidul Noua Republică nu mai se va regăsi în ARD. „Curtea de Apel va rezolva acest conflict în termen de 15 zile, dar în orice caz prea târziu pentru ca Noua Republică să poata semna protocolul de înfiintare a Alianţei România Dreaptă. Acest protocol va trebui semnat până luni, după ce în urma cu o zi a apărut o Hotarâre de Guvern care impune un calendar electoral“, a declarat Mihail Neamtu.

În ciuda acestei situaţii, în momentul de faţă se caută soluţii pentru ca partidul Noua Republică să aibă candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe listele alianţei. Surse politice afirmă că reprezentanţii Noii Republici iau în calcul varianta de a candida la alegerile parlamentare sub sigla PNCŢD, care, de asemenea, este partener al alianţei de centru dreapta.

De asemenea, o altă problemă o reprezintă partidul Forţa Civică condus de Mihai Răzvan Ungureanu, în sensul că, în prezent, se lucrează la un nou statut care trebuie anunţat în instanţă. Tehnic, până ce instanţa ia act de schimbarea statului, Ungureanu nu poate semna nici un protocol.

În astfel de condiţii, se discută varianta ca protocolul Alianţei România Dreaptă să fie semnat de fostul preşedinte al Partidului Forţa Civică, Adrian Iuraşcu.

PDL, PNŢCD, PNR, FSC şi Iniţiativa Civică au decis, pe 5 septembrie, că numele coaliţiei de dreapta antiUSL va fi Alianţa România Dreaptă. Sigla va fi inima albastră pe fond alb.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite