Reparaţiile salariale pentru profesori, amânate la Cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PD şi cei ai PC au votat, ieri, cot la cot cu reprezentanţii Opoziţiei, pentru retrimiterea la Comisia de învăţământ a unui proiect care reglementa plata diferenţelor salariale din

Deputaţii PD şi cei ai PC au votat, ieri, cot la cot cu reprezentanţii Opoziţiei, pentru retrimiterea la Comisia de învăţământ a unui proiect care reglementa plata diferenţelor salariale din perioada octombrie 2001 - septembrie 2004 pentru personalul didactic din învăţământul de stat, elaborat chiar de ministerul condus de democratul Mihail Hărdău. Zece dintre cei 18 deputaţi PD prezenţi în sală au fost de acord cu retrimiterea documentului la comisie, cinci au votat împotrivă, iar doi sau abţinut. Propunerea a venit din partea grupului PSD, care a motivat că textul actului normativ creează discriminări între cadrele didactice, întrucât acordă banii diferenţiat într-o singură tranşă pentru profesorii care au hotărâri judecătoreşti în acest sens şi în 35 de tranşe pentru ceilalţi. Actul normativ făcea referire la acordul semnat la 28 noiembrie 2005 între Comisia de negociere a Executivului şi preşedinţii federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ şi prevedea, printre altele, reparaţia prejudiciilor salariale produse în perioada octombrie 2001 - septembrie 2004 personalului didactic din învăţământul de stat.
Potrivit calculelor oficiale, guvernul ar trebui să scoată de la buget 514.880.000 RON pentru a acoperi diferenţelor salariale ale cadrelor didactice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite