Renate Weber desfiinţează legile siguranţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

conţine unele formulări vagi, care ar putea crea anumite încălcări ale drepturilor omului şi că textele legislative referitoare la activitatea serviciilor secrete conferă puteri inacceptabile

conţine unele formulări vagi, care ar putea crea anumite încălcări ale drepturilor omului şi că textele legislative referitoare la activitatea serviciilor secrete conferă puteri inacceptabile ofiţerilor acestora. "Este inadmisibil ca un serviciu de informaţii care are acces la documente clasificate să poată să intervină, într-un fel sau altul, în jocul pieţei prin a avea în subordonare sau coordonare regii autonome sau societăţi comerciale", a spus fosta consilieră prezidenţială, adăugând că acest text încalcă reglementările UE din domeniul concurenţei. Referindu-se la prevederea potrivit căreia ofiţerii aflaţi într-o misiune nu pot fi reţinuţi, arestaţi sau percheziţionaţi decât cu acordul şefilor lor, Renate Weber a declarat că, astfel, angajaţii serviciilor sunt mai presus decât parlamentarii şi decât magistraţii.
"O astfel de formulare îi scoate pur şi simplu pe ofiţerii de informaţii din categoria nu numai a persoanelor obişnuite, dar şi a persoanelor care se bucură de o protecţie specială, pentru că vreau să vă spun că la ei nici măcar nu se vorbeşte de cazul flagrant. şi judecătorii au o anumită protecţie, şi procurorii au, şi parlamentarii au, dar în toate cazurile se precizează că atunci când este vorba de o faptă săvârşită în flagrant se poate proceda la reţinere sau la percheziţie. Ei bine, în cazul ofiţerilor de informaţii, nu", a accentuat Weber. Ea s-a declarat surprinsă de forma în care CSAT a adoptat proiectele respective şi a spus că a discutat cu preşedintele Băsescu despre aceste texte, şeful statului dând asigurări că nu va accepta ca, sub pretextul apărării împotriva terorismului sau apărării securităţii naţionale, drepturile şi libertăţile fundamentale să fie înfrânte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite