Renate Weber: Maior are o relaţie privilegiată cu serviciile secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cred că nu e o exagerare dacă spunem că domnul Maior a avut un gen de relaţie privilegiată cu SRI sau mai degrabă SRI cu dumnealui, că dumnealui prelua ce i se dădea de către SRI", a spus,

"Cred că nu e o exagerare dacă spunem că domnul Maior a avut un gen de relaţie privilegiată cu SRI sau mai degrabă SRI cu dumnealui, că dumnealui prelua ce i se dădea de către SRI", a spus, despre noul director al SRI, fosta consilieră prezidenţială Renate Weber.
Ea a amintit, într-un interviu acordat BBC, de faptul că Maior a iniţiat un proiect de lege privind securitatea naţională care de fapt "fusese lucrat în laboratoarele SRI". "De altfel, şi o variantă produsă de SRI după aceea era... semăna ca două picături de apă cu cea a domnului Maior", a afirmat Renate Weber, care în prezent este preşedinta Fundaţiei pentru o Societate Deschisă. Fosta consilieră prezidenţială a susţinut că Maior are o "relaţie specială" cu o grupare tânără şi "dură" din SRI, dar care are legături bune cu alte servicii secrete, "din alte părţi".
În interviul pentru BBC, ea a criticat şi decizia preşedintelui Băsescu de a-l nominaliza pe Claudiu Săftoiu pentru postul de director al SIE. Weber a apreciat că această nominalizare arată "lipsa de persoane". "Este pentru a doua oară când preşedintele îşi sacrifică, cu ghilimelele de rigoare, un consilier prezidenţial şi îl trimite într-o funcţie pentru că are încredere în acea persoană. Nu? Domnul ministru Blaga a fost primul, domnul Săftoiu, iată, este al doilea. Din nou, n-ar fi fost oare alte persoane?", a întrebat, Weber.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite