Remanierea de marmura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Pogea si Sebastian Vladescu, doi oameni de afaceri apropiati varfurilor PD si PNL, vor ocupa postul de viceprim-ministru, respectiv ministru de Finante

Mult asteptata remaniere a Guvernului Tariceanu a devenit o afacere in doi intre PNL si PD. Cele doua partide ale Aliantei au decis sa sacrifice fiecare cate doi ministri, pentru a imbunatati imaginea echipei executive conduse de Calin Popescu Tariceanu. PNL ii schimba pe titularii de la Finante, Ionut Popescu, si de la Sanatate, Mircea Cinteza, iar PD ii inlocuieste pe vicepremierul Gheorghe Seculici si pe ministrul Integrarii, Ene Dinga. Noii titulari, Sebastian Vladescu, Eugen Nicolaescu, Gheorghe Pogea si Anca Boagiu, sunt oameni de incredere, cu vechi state de activitate in partidele lor. Mai mult, Gheorghe Pogea administreaza afacerea cu marmura a lui Adriean Videanu, iar Sebastian Vladescu, si el un cunoscut om de afaceri, este un apropiat al premierului Tariceanu.
Gheorghe Pogea, partenerul lui Videanu
Viitorul vicepremier insarcinat cu coordonarea ministerelor cu profil economic, democratul Gheorghe Pogea, este in prezent directorul firmei Marmosim, unde actionar majoritar este presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Pogea detine si functia de presedinte al organizatiei PD din judetul Hunedoara. Pana in 2000, el a condus Combinatul siderurgic din Hunedoara, unde a inceput un program de restructurare. Ulterior, el a fost angajat la Marmosim. In 2004, Gheorghe Pogea a lucrat, impreuna cu Videanu, la programul economic pe care Alianta D.A. l-a prezentat in campania electorala.
Sebastian Vladescu, actionar la opt firme
Secretar de stat in Ministerul Finantelor, Sebastian Vladescu si-a inlocuit acum seful. Vladescu a mai fost secretar de stat la Finante in 2000 si la Industrie si Comert, in 1997. In 1998 a fost consilier al ministrului de Finante, dupa ce cu un an inainte fusese consilier al ministrului Industriei. In prezent, este presedinte al Consiliului de supraveghere al BCR si membru in consiliile de administratie la PETROM si la UPETROM. Sebastian Vladescu este actionar la nu mai putin de opt firme, majoritatea de consultanta si de comert.
Eugen Nicolaescu - cel mai vorbaret liberal
Inlocuitorul lui Cinteza la Sanatate este deputatul liberal de Mures, Eugen Nicolaescu. Giurgiuvean prin nastere, el a absolvit ASE (Facultatea de comert), unde este si doctorand. A urcat in ierarhia PNL pana la functiile de presedinte de filiala judeteana, membru al Biroului Executiv si purtator de cuvant. Este la al doilea mandat de deputat. Activ si locvace, in actuala legislatura a luat cuvantul in plenul Camerei Deputatilor de 52 de ori, din care 21 au fost declaratii politice. A initiat 8 proiecte legislative si a adresat 7 intrebari si interpelari. In timpul pertractarilor pentru formarea Cabinetului Tariceanu, numele sau era vehiculat pentru postul de ministru al Finantelor ori pentru cel de sef al AVAS.
Anca Boagiu, revine dupa cinci ani in Guvern
Noul ministru al Integrarii, deputata Anca Boagiu, este vicepresedinte al PD si vicepresedinte al Comisiei parlamentare de Integrare Europeana. Boagiu a mai fost ministru pentru cateva luni, in 2000, la Transporturi. Atunci ea l-a inlocuit in acest post pe Traian Basescu, care tocmai fusese ales primar al Capitalei. De altfel, Boagiu si-a datorat debutul in politica lui Basescu, iar acesta a recunoscut ca o cunostea din Constanta, cand era copila. Intr-un interviu televizat, Basescu a spus ca o stie pe Boagiu de cand se juca in chilotei in fata blocului. Ea este necasatorita si in anul 2002 a infiat un baietel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite