Regulamentul Camerelor nu a intrat in dezbaterea parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea din Camera Deputatilor a esuat din nou, ieri, in incercarea de a impune trecerea proiectului de modificare a Regulamentului Camerei pe ordinea de zi a plenului si dezbaterea acestuia in

Majoritatea din Camera Deputatilor a esuat din nou, ieri, in incercarea de a impune trecerea proiectului de modificare a Regulamentului Camerei pe ordinea de zi a plenului si dezbaterea acestuia in regim de urgenta. Biroul Permanent a aprobat dupa trei ore de controverse intre Coalitie si opozitie, numai prelungirea programului de lucru pentru saptamana in curs, fara sa fie de acord si cu trimiterea regulamentului pe agenda de lucru. Potrivit deciziei de ieri, deputatii vor fi nevoiti sa stea la serviciu in fiecare zi, pana la ora 21. Pesedistii au cerut ca avizul de constitutionalitate dat de Comisia juridica vinerea trecuta sa fie trimis la Comisia speciala, care a lucrat la modificarea legii de functionare a Camerei pentru un raport suplimentar. Pe de alta parte, opozitia a contestat cu vehementa votul favorabil dat vineri de Comisia juridica, sustinand ca a fost neregulamentar. Nici planul privind instituirea dezbaterii in regim de urgenta a noului Regulament nu le-a iesit liderilor Coalitiei, social-democratii explicandu-le acestora ca textul nu este o lege obisnuita si ca nu este supus acelorasi reguli. Conducerea Camerei se va reuni astazi, dis-de-dimineata, intr-o noua sedinta, pentru a vota inscrierea proiectului de modificare a Regulamentului pe ordinea de zi a plenului de dupa-amiaza.
La Senat, Coalitia a pierdut prin neprezentare
Dupa sedintele Aliantei D.A. de la inceputul zilei in care li s-a trasat clar sa se mobilizeze si sa nu mai chiuleasca de la lucrarile parlamentului, ieri, senatorii puterii au calcat stramb. Din vina lor, PSD si PRM au reusit, cel putin pentru sedinta de ieri, sa scoata de pe ordinea de zi discutarea proiectului de regulament. O asemenea victorie a opozitiei i-a scos din sarite pe senatorii puterii, care au dat vina pe sistemul de vot electronic. Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa a anuntat de la tribuna Senatului ca el a votat, dar nu se regaseste deloc pe lista. Alti senatori, tot din Coalitie, sustin ca presedintele Nicolae Vacaroiu a omis sa anunte plenul ce anume urmeaza sa se voteze. Propunerea facuta de senatorul PRM Gheorghe Funar, de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului de regulament, a fost adoptata.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite