Tăierea salariilor şi a pensiilor se simte în opţiunea electorală a românilor: Antonescu ar câştiga prezidenţialele / Băsescu, abia pe locul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu, liderul PNL, ar câştiga primul tur de scrutin, obţinând circa 33,8% din voturi. Liderul PSD, Victor Ponta ar câştiga 27.1% din voturi, în timp ce actualul preşedinte Traian Băsescu ar obţine 11,7% din sufragii, potrivit unui sondaj realizat de Grupul de Studii Sociale la comanda PNL şi prezentat de RTv.

Fostul lider al social-democraţilor, Mircea Geoană, ar obţine circa 10,7% din voturi, Corneliu Vadim Tudor 4.4%, Kelemen Hunor 2,5%, iar Elena Udrea doar 0,9%, potrivit aceluiaşi sondaj.

În ciuda faptului că ar vota cu preşedintele liberalilor, mai mulţi români au o opinie favorabilă faţă de Victor Ponta, liderul PSD, decât faţă de liderul PNL, respectiv 41.0% faţă de 39.5%.

Preşedintele Traian Băsescu se bucură de o opinie favorabilă doar din partea a 15,7% dintre respondenţi în timp ce Emil Boc stă şi mai prost cu numai 8,3%.

21,8% dintre respondenţi au o opinie favorabilă faţă de fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, iar 20,2% faţă de actualul lider al UNPR, Cristian Diaconescu.

România merge într-o direcţie greşită

82,6% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită, iar 60,6% că de vină pentru direcţia greşită sunt preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc, potrivit aceluia;i sondaj realiyat de  Grupul de Studii Sociale 2000 în perioada 4-6 Iunie 2010 la comanda PNL.

Aproximativ 70% dintre cei chestionaţi susţin că situaţia financiară a familiei este mai rea decât în urmă cu un an, iar 65,3% dintre oameni estimează că la anul, situaţia va fi încă mai grea.

În condiţiile în care analiştii economici vestesc falimentul statului social, circa 40% dintre cei chestionaţi au indicat creşterea veniturilor şi asigurarea protecţiei sociale. Relansarea economică este lăsată pe planul doi de români, doar 36,5% dintre cei chestionaţi considerând că aceasta ar trebui să fie prioritatea zero a Executivului. Doar 22%  dintre respondenţi au răspuns combaterea corupţiei, a birocraţiei şi a criminalităţii.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Sociale pe un eşantion de 1089 persoane, în perioada 4-6 iunie, la comanda PNL. Marja de eroare este de +/-3%.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite