Reacţii la cald

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele nu s-au lansat în comentarii asupra deciziei Curţii Constituţionale, ci asupra datei la care ea va intra în aplicare. Mai precis, dacă va fi sau nu respectată pentru referendumul de

Partidele nu s-au lansat în comentarii asupra deciziei Curţii Constituţionale, ci asupra datei la care ea va intra în aplicare. Mai precis, dacă va fi sau nu respectată pentru referendumul de pe 19 mai. Membrii opoziţiei sunt de părere că legea va intra în vigoare la trei zile după publicarea în "Monitorul Oficial", în timp ce susţinătorii lui Băsescu spun că hotărârea se va aplica pentru referendumul viitor.

PSD: Legea produce efecte după publicarea sa

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat că noile prevederi ale Legii referendumului privind demiterea preşedintelui produc efecte imediat după publicarea în "Monitorul Oficial", dacă în lege nu se prevede altfel.

PNL: Decizia este "morală şi firească"

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că decizia Curţii Constituţionale este "morală şi firească", conform principiului "cine alege are dreptul să şi demită".

PC: Hotărârea dă conţinut şi semnificaţie votului

"Decizia Curţii este în folosul referendumului, al tuturor competitorilor, inclusiv al preşedintelui suspendat Traian Băsescu, care poate să-şi verifice încrederea pe care o are în rândul populaţiei. De acum încolo, toate formaţiunile politice trebuie să facă tot ce pot, şi în primul rând iniţiatorii suspendării preşedintelui, să convingă populaţia. Începe o luptă foarte importantă", a precizat Sergiu Andon.

PRM salută hotărârea

PRM salută decizia Curţii Constituţionale, pe care o consideră nu numai legală, ci şi logică şi de bun-simţ, a declarat preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. El a precizat că PRM îşi va mobiliza oamenii la vot.

UDMR: Dacă legea e promulgată, se aplică

Deputatul UDMR Kelemen Hunor crede că decizia Curţii Constituţionale se poate aplica la referendumul privind demiterea din funcţie a lui Traian Băsescu, dacă până pe 19 mai decizia Curţii va fi publicată în "Monitorul Oficial" şi proiectul de modificare a Legii referendumului va fi promulgat. "În Drept nu se întâmplă ca în sport, ca în timpul meciului să nu se schimbe regulile jocului", a declarat Kelemen Hunor.

PD şi PLD: Decizia se va aplica pentru viitor

Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi trebuie respectate, însă decizia de joi privind modalitatea de suspendare a preşedintelui are putere numai pentru viitor, adică pentru un alt referendum decât cel din 19 mai, a declarat Emil Boc. Liderul PLD, Valeriu Stoica, a declarat şi el că decizia Curţii Constituţionale nu are niciun efect asupra referendumului din 19 mai, urmând a se aplica în viitor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite