„Răzvrătiţii” din PDL, decişi să rămână independenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc rămâne cu trei adepţi declaraţi din tabăra democrat-liberalilor, în ciuda ameninţărilor cu excluderea din partid şi a efortului mobilizator al preşedintelui Traian Băsescu.

„Părerea mea rămâne neschimbată, iar dacă mă vor exclude, rămân independent şi merg cu fruntea sus. Nu e nicio problemă! Pe câţiva arginţi nu mă vând, sunt un om cinstit, nu vreau să fiu un trădător, care să treacă imediat în alt partid”, a susţinut deputatul Clement Negruţ. Acesta s-a abţinut de la votul de susţinere pe care deputaţii PDL au fost chemaţi să-l dea Guvernului înaintea asumării, în şedinţa de grup la care a fost prezent şi premierul Emil Boc. De la vot s-a abţinut şi Daniel Oajdea, alt votant al moţiunii.

„Nu crezi în activitatea Guvernului, pleci! Nu e nicio dramă!

La Senat, în favoarea demersului Opoziţiei a rămas democrat-liberalul Georgică Severin. „Eu nu-mi schimb părerea de pe-o zi pe alta şi nici nu am văzut să se fi schimbat ceva în măsurile anunţate. Deocamdată, am ales să critic măsurile Guvernului din „divizia A”, adică de la PDL. Excluderea din partid este o ipoteză pe care o analizez doar în gândirea mea intimă. Aş putea rămâne independent. Oricum, cu băieţii care s-au dus la Gabriel Oprea, la UNPR, nu merg!”, a declarat Georgică Severin.

Acesta şi-a susţinut punctul de vedere şi în şedinţa grupului senatorial în care s-a discutat problema susţinerii Guvernului la moţiune, chiar dacă mai multe voci, printre care şi Radu F. Alexandru, au susţinut că toţi criticii Executivului trebuie să fie excluşi.

„Este total amoral ca cei care continuă să critice Guvernul să rămână în partid. Nu crezi în activitatea Guvernului, pleci! Nu e nicio dramă!”, a susţinut Radu F. Alexandru. Potrivit unor surse, Georgică Severin le-ar fi transmis colegilor că este decis să nu plece din partid, chiar dacă „ofertele au curs” de când şi-a făcut publică opoziţia faţă de măsurile Guvernului.

Prigoană se mai gândeşte

Fostul democrat-liberal Silviu Prigoană a arătat că abia săptămâna viitoare va lua decizia finală în privinţa votului la moţiune. „Mă mai gândesc până la dezbaterea moţiunii. Nu m-a contactat nimeni nici să mă întrebe cum votez, nici să-mi ofere ceva, ma refer atât la foştii colegi, cât şi la reprezentanţii altor partide. Ce-ar putea să-mi ofere?! Conştiinţa mea nu e de vânzare”, a spus Prigoană.

În ciuda celor 23 de voturi de care au nevoie pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, PSD nu se arată foarte interesat “să-i curteze” pe independenţii plecaţi din rândul social-democraţilor pentru o eventuală reîntoarcere în partid. Deputatul independent Adrian Mocanu, fost social-democrat, a declarat pentru “Adevărul” că nu a fost contactat de foştii săi colegi din PSD în vederea susţinerii moţiunii de cenzură şi a revenirii în această formaţiune. “Nici nu iau în calcul reîntoarcerea în PSD, dar asta nu înseamnă că o să votez împotriva moţiunii”, a spus Mocanu.

Întrebat dacă, prin votul favorabil demersului Opoziţiei, nu se opune liniei trasate de liderul executiv al UNPR, Gabriel Oprea, Mocanu a răspuns: “Ei, dacă dumneavoastră credeţi că e partidul domnului Oprea…”. Un alt fost deputat PSD, actual independent Ioan Munteanu, a precizat că nu a fost căutat de social-democraţi.

“Ar fi o glumă proastă să mă contacteze ca să-mi propună să mă întorc. Exclud varianta revenirii în PSD”, a spus Munteanu. Şi deputaţii independenţi ex-PSD Maria Barna şi Luminiţa Iordache şi-au pierdut definitiv interesul pentru social-democraţie. “Nici n-am fost contactată, nici nu mă gândesc să mă întorc”, a arătat Maria Barna, în timp ce Luminiţa Iordache a fost categorică: “Nu mai îndrăznesc ei să mă caute….Speră că o să devină don nou puternici, dar nu o să mai fie niciodată ce au fost”. Atât Barna cât şi Iordache au menţionat că vor vota împotriva moţiunii.

Un alt fost social-democrat, care a părăsit şi grupul independenţilor rămânând în prezent fără apartenenţă, Gabriel Tiţa_Nicolescu, nu a exclus ideea de a deveni din nou membru PSD, spunând însă că  nu va lua acum o astfel de decizie.

“Nu a luat nimeni de la partid legătura cu mine şi oricum nu mă întorc acum, când au nevoie de mine. Nu eu am plecat din PSD, ci am fost exclus. În tot acest timp, eu am fost cu PSD-ul, am votat cu ei. Dacă mă contactau acum două luni, era posibilă o întoarcere, dar acum nu. Cât priveşte votul la moţiune, nu m-am decis încă ”, a explicat Tiţa-Nicolescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite