Războiul afişelor din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişele plătite de  PDL au fost amplasate în puncte strategice
Afişele plătite de PDL au fost amplasate în puncte strategice

PDL a împânzit Capitala cu afişele cu pozele liderilor USL aflaţi în grevă parlamentară. Sorin Oprescu a decis să le dea jos, avertizând că nu suntem în campanie electorală.

PDL Bucureşti a declanşat, în ultimele săptămâni,  o campanie negativă la adresa grevei parlamentare a USL. În sectoarele conduse de primari PDL şi UNPR au fost instalate bannere dedicate liderilor Opoziţiei care boicotează Legislativul. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că va bloca acţiunea, invocând încălcarea legii de către PDL.

Afişele anti-Opoziţie au fost montate în intersecţii, în apropierea semafoarelor, a gurilor de metrou şi a trecerilor de pietoni. Portretele  greviştilor au fost, de asemenea, instalate pe blocuri.

În sectorul 3, condus de liberal-democratul Liviu Negoiţă, la intersecţia străzii Liviu Rebreanu cu Bulevardul 1 Decembrie a fost afişat un banner pe care scrie „Dan Voiculescu-senator chiulangiu. Parlamentarii USL fac grevă de lux, noi plătim pentru ei 1,4 milioane de euro". Trecătorii îşi aruncă privirea, unii chiar se opresc să citească cu atenţie, dar literele mari şi poza încruntată a liderului PC nu îi fac decât să-şi exprime mâhnirea faţă de actuala Putere.

"Astea sunt măgării, domnule. Le e frică că le fuge scaunul de sub fund şi au început-o cu afişele. Aş vrea să ştiu de unde au bani pentru aşa ceva?", ridică problema o doamnă. Deşi nu se arată de acord cu acţiunea de imagine a PDL, femeia mărturiseşte că alesul ei, pentru funcţia de primar, va fi acelaşi." Asta e mâna lui Negoiţă. A făcut lună sectorul în primii trei ani de mandat şi apoi gata, nimic. Dar n-ai ce să-i spui, a făcut treabă, e cel mai bun", conchide doamna.

Crin Antonescu, „vedetă" în sectorul lui Negoiţă

Şi în sectorul 2 al UNPR-istului Neculai Onţanu sunt prezente mesajele anti-USL. Pe bulevardul ce face legătura între Piaţa Muncii şi Piaţa Obor se poate vedea un banner cu Crin Antonescu, Victor Ponta şi Dan Voiculescu stigmatizaţi drept „parlamentari chiulangii"ai USL. La intersecţia dintre Baba Novac şi Mihai Bravu, doi tineri, cu flori în mână, aşteaptă la semafor. În faţa lor, Crin Antonescu îngândurat. Evident, alt banner. Unul dintre ei, nedumerit, întreabă: " De ce-or fi protestând ăştia din Parlament? Celălalt răspunde: " Nu contează, să protesteze, că ăia care merg oricum fură."

Portretele chiulangiilor au fost instalate pe blocuri, iar cetăţenii au primit în cutiile poştale caricaturi cu liderii Opoziţiei. Parbrizele maşinilor parcate în sector au fost şi ele accesorizate cu desene în chipul lui Crin şi Ponta. La Piaţa Iancului, "chiulangiul" Crin Antonescu lăsat singur de colegii din USL, are concurenţă. Deasupra sa tronează un alt banner colorat, ce anunţă un târg pentru viitoare mămici.

Domnul Paul, trecut de prima tinereţe, cu aer hippie şi voce tăioasă, se arată  tranşant: "Prietene, peste 9 luni , vor veni ei la putere şi vor fi ceilalţi în grevă. Să vină la putere din cei care au fost la Universitate, ăla protest, că din ei tot s-or găsi câţiva deştepţi".

Politica de la Piaţa Moghioroş

În sectorul 6, de la Răzoare şi până la Piaţa Moghioroş, sub pretextul grijii faţă de banul public, tronează aceleaşi bannere în fiecare intersecţie. La intrarea în parcul cunoscut sub acelaşi nume, unde este de altfel şi colegiul Elenei Udrea, doi pensionari, care se pregăteau de o partidă de şah, sunt intransigenţi cu Opoziţia "Cei din USL să termine cu protestul şi să meargă în Parlament, să spună ce au de spus, că de aia îi plătim. Dumneata, dacă nu mergi la serviciu, te mai plăteşte?", mă lasă fără replică bătrânii.

Fluturaşi cu caricaturi

PDL a distribuit în cutiile poştale fluturaşi care conţin  pe o parte poza parlamentarului din colegiu, iar pe verso o caricatură cu liderii Opoziţiei, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Dan Voiculescu. Mesajul fluturaşilor este comun cu cel al afişelor „Greva lor te costă pe tine 1,4 milioane de euro pe lună". „Nu vor să muncească, dar vor să primească: indemnizaţii, maşini, cazare la hoteluri, sume forfetare şi diurne", mai scrie pe fluturaşi. Concluzia : „Parlamentarii PSD+PNL+PC au intrat în grevă de lux".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite