Războiul nervilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului nu vrea să-l schimbe pe Teodor Meleşcanu de la Apărare. Primul-ministru nu renunţă la nominalizări, iar restructurarea rămâne o variantă

Criza numirilor de la Justiţie şi Apărare se prelungeşte. Preşedintele a anunţat ieri prin purtătorul său de cuvânt, Valeriu Turcan, că nu agreează schimbarea lui Teodor Meleşcanu de la Apărare, iar liberalii s-au hotărât să nu schimbe nominalizările făcute la Justiţie şi Apărare, cel puţin până la publicarea motivării deciziei Curţii Constituţionale în cazul Nicolai.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan, a anunţat ieri, printr-un comunicat, că declaraţiile cu privire la organizarea de alegeri anticipate şi la schimbarea ministrului Apărării creează confuzie pe plan intern şi aduc prejudicii credibilităţii României înainte de summitul NATO.

Turcan face cunoscut că primul-ministru nu a iniţiat consultări cu preşedintele şi nici nu a înaintat propunerile pentru postul de la Justiţie. "Preşedintele Traian Băsescu este gata să colaboreze cu primul-ministru în vederea găsirii unei soluţii", a precizat Turcan, idee susţinută şi de liderul PDL, Emil Boc.

Precizările purtătorului de cuvânt au venit după o ştire pe surse care informa că Traian Băsescu ar refuza revocarea lui Meleşcanu de la Apărare. Surse de la Cotroceni au infirmat că preşedintele ar fi obiectat la cele două numiri, el neprimind, oficial, nicio propunere de la Palatul Victoria. "De fapt, liberalii s-au răzgândit", spuneau sursele citate.

PNL, în lupta de tranşee

Liberalii nu se răzgândiseră. Imediat după şedinţa Biroului Permanent de luni, premierul Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, au convenit să nu trimită propunerile privind cele două nominalizări la Cotroceni până când nu e publicată motivaţia CCR în cazul Noricăi Nicolai. Liberalii s-au gândit să nu-i dea posibilitatea şefului statului să refuze de două ori.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Camelia Spătaru, preciza ieri că nu are cunoştinţă ca preşedintele şi premierul să fi discutat telefonic, adăugând că primul-ministru va definitiva propunerile după apariţia deciziei CCR. Deocamdată, liberalii anunţă că nu renunţă la rocada propusă.

Deputatul Adrian Miuţescu spune că este treaba preşedintelui dacă vrea să colaboreze abia acum şi spune că rămâne în continuare valabilă restructurarea guvernului. PNL are în continuare trei variante, declară vicepreşedintele Crin Antonescu: restructurare, un nou conflict cu Curtea Constituţională şi o nouă cedare la cerinţele preşedintelui. "Asta ar însemna să recunoaştem că suntem Guvernul Băsescu", spune el.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite